Muğla'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri. ( Anadolu Ajansı )

Muğla’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri

Muğla ve ilçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Muğla’da, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kurum çalışanları ve kadınlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İl Müdürü Bozçelik, Kadınlar Günü’nün Türkiye’de 1921’den bu yana kutlandığını hatırlatarak, 100’üncü yılda kadınları anmanın ve onların hak ettiği değeri bulmasını sağlamanın kendileri için en büyük şereflerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Katılımcılar tarafından, farkındalık oluşturmak amacıyla ve “100 yılda, 100 balon” sloganıyla turuncu balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Daha sonra Sınırsızlık Meydanı’nda, İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, İl Ticaret Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı kadın kooperatifleri ile birlikte tanıtım ve satış stantlarını gezen katılımcılar, kadınlara karanfil dağıttı.

Menteşe Sınırsızlık Meydanında Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma personeli tarafından vatandaşlara risk ve tehlike hissettiklerinde kullanmaları için Kadın Acil İhbar Sistemi (KADES) anlatıldı, çiçek ve bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Standı gezen Muğla Valisi Orhan Tavlı, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, bilgi alarak kadınlara karanfil dağıttı.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, kadınlara karanfil verdi.

Bodrum Belediye Meydanı ve çevresindeki etkinlikte, Kadın Acil Destek Uygulaması’nın (KADES) anlatıldığı kitapçıklar dağıtıldı.

Vatandaşlar, KADES ile ilgili bilgi de veren polislere teşekkür etti.

CHP Datça İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Uyan ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Uyan açıklamasında, “8 Mart, sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur” dedi. Kaynak (AA)

Ayrıca Kontrol Et

Buca Metrosu kaldığı yerden devam edecek

Buca Metrosu kaldığı yerden devam edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük ulaşım projelerinden Buca Metrosu’nun yapımının önünde hukuki bir …