izmirde ulaşım

İzmir’de ulaşım

İzmir’de ulaşım ağı İzmir büyükşehir tarafından yürütülmektedir.  Toplu ulaşım sistemlerinin oldukça gelişmiş olduğu kentte, gideceğiniz yere alternatifli olarak dilediğiniz araçla ulaşım sağlayabilirsiniz. En çok bilinen ulaşım seçenekleri içinde Metro, İzban, Vapur, Otobüs, Tramvay gibi toplu taşına araçlarını kullanabilirsiniz. Şehirde ulaşımın en güzel yanı izmirimkart ile belediyeye ait tüm toplu taşıma araçlarına tek kart ile binebilirsiniz.

İzban

Ulaşımın en büyük kolaylığı İzban seferleri Aliağa’dan Torbalıya kadar sürmekte olup sefer sabaj 05:00 başlayıp gece 23:59 kadar sürmektedir. İzban 10 dakikada bir kalkmaktadır.

Metro

İzban hattı ile bağlantılı olarak çalışan metro hattı yine izbanda olduğu gibi sabah saatlerinde 05:00 ile geçe yarısına kadar sürmektedir. Ayrıca izban hattı ile metro hatları aktarma yapılarak ücretsiz olarak seyahatinize devam edebilirsiniz.

Vapur

İzmir büyükşehir bünyesinde yer izdenizin yürüttüğü toplu deniz taşımacılığı sabah saat 07:35 başlayıp saat 23:00 son sefer ile bitirmektedir. Ayrıca araba vapuru seferleri de yapılmaktadır.
Üçkuyular Feribot İskelesi, İzmir ile Karşıyaka, İzmir arası 20 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 37 dakika sürecektir. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, 8 Km olan yolculuğu yaklaşık olarak 30 dakika sürede tamamlayabilirsiniz

Otobüs sefer saatleri

ESHOT İzmir şehir içi toplu taşımanın önemli ayaklarından biri olarak otobüs seferleri ile toplu taşımanın büyük kaldırmaktadır. Otobüs seferleri şehirde sabah saatlerinde 06:15 başlayıp gece saatlerine kadar saat 23:45’e kadar sürmektedir. Otobüs sefer saatleri il, ilçe ve semtlere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Tramvay sefer saatleri

İzmirde yeni kurulan tramvay seferleri sabah saat 06:00 başlayıp gece yarısına kadar sürmektedir. Tramvayların sefer sıklığı semtlere göre 7,5 dakika ile 10 dakika arasında değişmektedir.

İzmir’de ulaşım havaalanından indiğinizde içinde bulunan izban ile şehrin dilediğiniz yerine kolayca gidebilirsiniz. Ayrıca havalanında kiralayacağınız araç ile otoban üzerinden 30 40 dakika içinde dilediğiniz yere kolayca varabilirsiniz. Şehirde toplu taşıma araçları 10 dakika bir hareket etmektedir. En çok tercih edilen izban metro hattı şehrin hemen hemen tüm ilçe ve semtleri içinde geçmektedir. Körfez şehri olarak bilinen İzmir’de sıklıkla vapur seferleri düzenlenmekte ve dilerseniz denizde vapur keyfi sürebilirsiniz.

 

Ayrıca Kontrol Et

İzmirliler 100. Yıl Anı Evi için sandıkları açtı

İzmirliler 100. Yıl Anı Evi için sandıkları açtı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı anısına kente kazandıracağı anı evi …