Manisa'da kadın çiftçi, işini FAO destekli proje ile büyüttü
Manisa'da kadın çiftçi, işini FAO destekli proje ile büyüttü. ( Anadolu Ajansı )

Manisa’da kadın çiftçi, işini FAO destekli proje ile büyüttü

Manisa‘nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Canan Kılıç, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde yürütülen eğitim projesiyle işini büyüttü.

Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, çeşitli işlerde 12 yıl çalışan Kılıç daha sonra çiftçiliğe başladı.

İki inek ve karma makinesi alan Kılıç, ineğinin doğum yapması üzerine gittiği Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde FAO destekli projeden haberdar oldu.

Proje kapsamında verilen hayvancılıkla ilgili eğitim kursuna katılan Kılıç, edindiği bilgilerden faydalanarak işini büyüttü.

Açıklamada Kılıç’ın şu sözlerine yer verildi:

“Madem hayvancılığa adım attım, bu işi sevmenin yanı sıra öğrenmem de gerekiyor diye düşündüm. Hayvancılıkla ilgili olan kursa katıldım. Teorik uygulamalardan sonra iş başı eğitimleri başladı. Canla başla çalışarak bir şeyler öğrenmeye başladım.

Kurs bitiminde bütün birikimimizle ineklerimizi çoğalttık. Yerimiz yetmeyince şu anki işletmenin bir bölümünü kiralayarak burada devam etmeye başladık. Daha çok hedefimiz var. Kendi çiftliğimizi büyütüp, süt sağım tesisi kurmayı planlıyoruz. İnsanlara faydalı olmak için istihdam sağlamalıyız.” Kaynak (AA)

Ayrıca Kontrol Et

TEB’den emeklilere 3.750 TL’ye varan promosyon

TEB’den emeklilere 3.750 TL’ye varan promosyon

TEB, emekli maaşını TEB’e taşıyan müşterilerine yönelik yeni emekli kampanyasını başlattı. Emekli maaşını 36 ay …