İzmir Karagöl Tabiat parkı yol tarifi nasıl gidilir

İzmir Karagöl Tabiat parkı

İzmir Karagöl Tabiat parkı nerede? nasıl gidilir? İzmir Menemen Yamanlar Dağı’nın zirveye en yakın bölümünde yer alan 35 dekarlık krater göl ve çevresindeki bölgedir. Şehir sınırları içerisinde olmasına rağmen merkezden 1 saatlik bir yolculuk sonucu ulaşılabileceğiniz Yamanlar Mesir Alanı’nın içerisinde yer almaktadır.

Alan:

19 ha

Telefon:

(0232) 369 50 55

Daha fazla göster

Yolları uzun, yorucu ve virajlıdır fakat alana ulaştığınızda tüm yorgunluğunuzu alabilecek bir manzara ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Menemen ilçesinin en doğal yerlerinden biri olan Karagöl ve çevresinde çadır ve kamp alanları, yürüyüş yolu bulunmaktadır. Alabildiğince yeşillik, kuş sesleri, göl içinde çeşitli deniz canlıları ve huzura erişebileceğiniz el değmemiş ve korunan bir alandır. Fotoğraf çekmeyi sevenler için Karagöl, bulunmaz bir nimet olabilir.

İzmir Karagöl Tabiat parkı Orman işletmesi tarafında ortam pikniğe uygun bir hale getirilmiştir. Oturma yerleri, çeşmeler ve masalar yerleştirilmiştir.

Gölde alabalık bulunduğundan dolayı olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Ancak, krater gölü olması nedeniyle, derinliği oldukça fazladır. Özellikle çobanlar ve göl çevresinde oturanlar, gölün dibinin olmadığına inanırlar. Bu yüzden gölde yüzmek yasaklanmıştır.

Ayrıca Kontrol Et

PEPSICO TÜRKİYE ÇALIŞANLARINDAN ÇEVRE FARKINDALIĞI

PEPSICO TÜRKİYE ÇALIŞANLARINDAN ÇEVRE FARKINDALIĞI

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, gezegene, insana ve doğaya katkı sunacak çalışmalarına …