Bakım Onarım Mühendisi
Bakım Onarım Mühendisi. ( İzmir Haberleri 35 )

Bakım Onarım Mühendisi

Bakım Onarım Mühendisi nedir? Nasıl bir meslektir, iş olanakları nelerdir? gibi soruların cevabını size bu yazı dizimizde yayınlıyoruz. Mühendislikler arasında en çok dikkat çeken bakım onarım mühendisliği, birçok kişinin hayallerini süsleyen meslek olarak dikkat çekmektedir. Bakım onarım mühendisi olmak isteyen kişiler meslek ve çalışma hayatına ilişkin birçok şeyi merak etmektedir.

Bakım onarım mühendisi olan kişiler, mekanik sistemlerin çalışmasına devam etmesi için gerekli olan bakım gereksinimlerini gidermektedir. Üstelik bakım sürecini organize ederken geliştirme, seçim ve lojistik destek planını düzenlemek de bakım onarım mühendisi alanına girmektedir.

Ne İş Yaparlar? Görevleri Nelerdir?

Arıza taleplerini önem sırasına göre sıralamak, bakım ekiplerini arıza merkezine yönlendirmek, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek ve kendi alanında uygun olanları ekipman ve mekanik sistemlere uygulamak, tesislerde meydana gelen sorunlar ile ilgili çalışmalara katılarak fabrika uyarlamalarını gerçekleştirmek, stok kontrolü yapmak, ihtiyaç durumuna göre teknik resim çizdirmek, satın alma işlemlerini takip etmek ve ihale açmak, bilgi alışverişini sağlamak, çalışmaları koordine etmek görevleri arasında yer almaktadır.

Şartları Nelerdir? Kimler Olabilir?

Bakım onarım mühendisi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamaları gerekir.

Nasıl Olunur?

Lisans eğitiminin yanı sıra kişilerde renk körlüğü dahil hiçbir göz kusuruna sahip olmamak, mühendislik çizim ilkeleri ile ilgili bilgi sahibi olmak, bütçe yönetme becerisine sahip olmak, etkili iletişim sağlamak, acil duyumlara soğukkanlı olmak, liderlik özelliğine sahip olmak ve zamanı iyi yönetmek aranan özellikler arasında yer almaktadır.

Maaşları Ne Kadardır?

Aylık gelirleri, 4.100 TL ile başlayıp çalışma alanına ve tecrübe, pozisyon durumuna göre değişkenlik göstermektedir.

Çalışma Alanları, İş İmkanları Ve İş Bulma Olanakları

Bakım onarım mühendisi olan kişiler, fabrika, tesis, imalathane gibi mekanik sistemlerin kullanıldığı alanlarda iş bulma imkanına sahiptir.

Ayrıca Kontrol Et

Rüyada Güneş Görmek

Rüyada güneş görmek, genellikle pozitif bir semboldür ve hayatınızda aydınlık, umut dolu bir dönemin başlangıcını …