Acil durum yönetmeni
Acil durum yönetmeni Nedir? . ( 35 İzmir Haberleri )

Acil durum yönetmeni

Acil durum yönetmeni Nedir? Yeni bir meslek dalı olarak karşımıza çıkan Acil durum yönetmeni bir toplumun en çok ihtiyaç duyduğu bireylerdir. Zira bu mesleği icra eden kişiler, toplumda salgın, eylem, afet gibi çeşitli sorunlarda görev almaktadır. Acil durum yönetimi mesleği, sivil halkın karşılaştığı sorunlarda bilinçli hareket etmesini sağlayan bir iş türüdür.

Acil Durum Yönetmeni Ne İş Yapar?

Acil durum yönetmeni ne iş yapar?” sorusunu yönelten kişilerin alabileceği birçok cevap bulunmaktadır. Oldukça ciddiyet isteyen bu iş kolu, pek çok nitelik ve sorumluluk gerektirmektedir. Sivil toplumun güvenliğini korumak için oluşturulan bu meslek, insanlık için bel kemiği niteliği taşımaktadır. Acil durum yönetmenlerinin üstlenmekte olduğu görevlerden bazıları aşağıdaki listede belirtilmektedir.

  • Acil durum yönetmeni, afet gibi acil durumlarda sahada görev almaktadır.
  • Acil durumlarda diğer yardım ekipleri ile iletişim kurarak koordine olunmasını sağlar.
  • Gaz kaçağı, kötü hava koşulları, elektrik şebeke sorunlarının büyük sonuçları olmaması için gerekli analizleri yapar.
  • Acil durum yönetimi hakkında gerekli yerlerde seminerlere katılarak halkın bilinçlenmesini sağlar.
  • Acil durum yönetmenleri, tehlikeli fabrika ve iş yerlerinde (kimyasal üretimi yapan fabrikalar, nükleer fabrikalar gibi) denetleme yaparak risk faktörünün en aza indirilmesine yardımcı olur.
  • Acil durum yönetimi görevini icra eden kişiler, afetler başta olmak üzere pek çok alanda eğitimler verir.
  • Afetlerden sonra insanların sıradan hayatına devam edebilmesini sağlamak için ilgili kuruşlar ile iletişime geçmek, acil durum yönetmenlerinin görevleri arasındadır.

Acil durum yönetmenliği yapmak isteyen bireylerin çok ciddi sorumlulukları bulunmaktadır.  Bu meslekte hayatına devam etmek isteyenler, kötü olayları idare edebilme kabiliyetine sahip olmak zorundadır.

Acil Durum Yönetmeni Maaşları

Acil durum yönetmeni nedir sorusunun cevabını bulan bireyler, bu işi yaptıkları zaman gelirlerinin ne olacağını da merak etmektedir. Bu meslekte çalışan bireyler memur ve teknisyen statüsündedir. Acil durum yönetmeni maaşları, aylık ortalama 3000 ila 4500 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Bu kazançlar, devlet bünyesinde çalışan acil durum yönetmenleri için geçerli olmaktadır.

Ayrıca Kontrol Et

Rüyada Güneş Görmek

Rüyada güneş görmek, genellikle pozitif bir semboldür ve hayatınızda aydınlık, umut dolu bir dönemin başlangıcını …