Acente Temsilcisi Nedir? Ne iş yapar? Maaşları ne kadar?
Acente Temsilcisi Nedir?

Acente Temsilcisi

Acente Temsilcisi Nedir?

Acente kendisinin bağlı olduğu kurum veya kuruluşun hizmetleri ve amaçları doğrultusunu bir gelir karşılığında yürüten gerçekleştiren kimselere verilen addır. Bu kurumların ve acentelerin arasında hukukun tanımlamış olduğu bir gider ilişkisi üzerine kuruludur. Acenteler bu kurumlara bir sözleşme karşılığında hizmet ve faaliyet gösterirler. Bağlı oldukları kurumların çıkarlarını düşünerek hareket ederler. Acenteler bağlı oldukları kurumların menfaatlerini gözeterek kurumun vermiş olduğu talimatlara uyarak bu işletme ve kurumlara elde edilen geliri ileterek bir faaliyete bulunurlar.

Acente Temsilcisi Kimdir?

Bağlı oldukları kurum adına tanıtım, satış, müşteri memnuniyeti gibi önemli işleri üstlenen acenteler her geçen gün sektörler tarafından kullanımı çeşitlenen işletmeler arasında yerini almaya devam ediyor. Acente temsilcileri üstlerine düşen görevleri bağlı oldukları kurum ve kuruluşu temsil edecek şekilde prosedürlere uygun olarak yerine getirir.

Acentelerde istihdam edilen acente temsilcileri, üyeliğe dayalı işlem yapan kuruluş müşterilerine hizmet vermekten sorumlu kişilerdir. Temel görevleri incelendiğinde; sözleşmeye dayalı olarak belirli oranda satış yapmak, müşterilerden gelen talep ve şikayetleri değerlendirmek ve gerekli yanıtları vermek. Aynı zamanda hizmet vermekte oldukları acenteye iletilen bilgi alma isteklerini karşılamaları gerekir.

Acentecilik faaliyetleri adına önemli sorumluklara sahip olan acente temsilcileri görev tanımları açısından da oldukça çeşitli sorumluluklar alır. Bulundukları sektörde çeşitli iş imkanına sahip oldukları gibi görev ve sorumlulukları da çalıştıkları kuruma göre çeşitlilik gösterir. Acente temsilcisi, kurum müşterilerine destek ve yardım sağlamak üzere temel hedeflerini gerçekleştirmek için aşağıda sıraladığımız sorumluluklara sahiptirler.

Müşterin ihtiyaç ve endişelerini gidermek üzere cevap vermek için firmaya gelen çağrıları cevaplarlar. Müşteri isteklerini dinler ve en uygun çözümü bulmaya çalışır. Bazı önemli durumlar geliştiği takdirde ilgili birimlere yönlendirir.

  • Potansiyel müşterilerle iletişim kurar.
  • Mevcut müşterileri kampanya ve firmanın politika değişiklikleri hakkında düzenli olarak bildirimde bulunur.
  • Yeni sigorta sözleşmeleri, tur paketi gibi hizmetleri satmak üzere etkili pazarlama stratejileri geliştirir ve satış pazarlamasını organize eder.
  • Düzenli olarak müşteri ziyaretleri gerçekleştirir.
  • Çalıştığı kurum tarafından belirlenen tüm iş politikalarına uygun olacak şekilde çalışır.
  • Şirketin muhasebe ve yönetim bölümleri ile iletişim halinde olur.
  • Sektörel gelişimleri yakından takip eder ve eğilimlerden haberdar olur.

Acente Temsilcisinin Görevleri

*Acente temsilcisi müşterilerinin istek ve ihtiyaçlarına destek sağlamak çözüm aramak için iletişim kurmalı.
* Müşterilerin sorunlarına uygun alternatif çözümler üretmek.
*Müşterilerle iletişim kurmak ve ulaşmak.
*Sigorta sözleşmeleri, gezi turları paketleri gibi hizmetleri müşterilere iletmek ve satmak için gerekli olan pazarlama stratejilerine sahip olmak geliştirmek.
*Müşterilere firmanın kampanyalarını sunmak, iletmek.
*Müşterilerle devamlı olarak iletişim halinde olmak.
*Sektördeki yenilikleri takip etmek uygulamak.
*Finans ve muhasebe birimleriyle iletişim halinde olmak.

Acente Temsilcisi Nasıl Olunur?

Acente temsilcisi olmak için herhangi bir eğitimden geçmek şart değildir. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak yeterlidir. Bankacılık, turizm, sigortacılık, işletme gibi bölümlerden mesleğe ulaşmak daha kolay olmaktadır.

Acente Temsilcisinde Olması Gereken Nitelikler

Acente temsilcisinin öncelikle müşteri odaklı bir iş olduğu için iletişim becerilerinin kuvvetli eksiksiz ve gerekli bilgilere sahip, hakim olması gerekmektedir. Müşterilerin sorularına, istek ve önerilerini göz önünde bulundurmalıdır. İstatistiksel olarak inceleme yapabilme yeteneğinin olması gereklidir. İletişimin güçlü olması için diksiyonunun akıcı olması gereklidir. Bilgisayar programlarını iyi bir beceride kullanmalıdır. Dış görünüşüne önem vermeli, yorumlama yeteneğine sahip olmalıdır. Grup çalışmalarına uygun, zamanı doğru kullanabilmelidir.

Ayrıca Kontrol Et

Rüyada Güneş Görmek

Rüyada güneş görmek, genellikle pozitif bir semboldür ve hayatınızda aydınlık, umut dolu bir dönemin başlangıcını …