Yassıca Ada Adası Gezilecek Yerler?

Yassıca Ada Adası Gezilecek Yerler?

Yassıca Ada, İzmir Körfezi’nde yer alan bir adadır. İzmirlilerin günü birlikte tatil planları oluşturduğu bu ada yazları oldukça yoğun ilgi görmektedir. Koyun Adası ve Alman Adası olarak bilinmektedir. Çiçek Adaları denilen bir grup küçük ada grubunun üyesidir.

İzmir ili Urla ilçesine bağlı olan ada, Urla’nın Çeşmealtı tatil beldesinin karşısına düşer. Pırnarlı Ada’nın 1 kilometre kuzeyinde ve Çeşmealtı sahilinin de 4 kilometre kadar doğusundadır.

Meskun olmayan yaklaşık olarak 0,25 kilometrekarelik bir adadır. Adada geçmişte bir Alman girişimci bazı yatırım faaliyetlerinde bulunmuş olduğundan, Alman Adası olarak da bilinmektedir. Ada 400 metrelik kumluk sahili ile yazın çekici bir plaj alanına dönmektedir. Günümüzde ise İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Grand Plaza kamu şirketince adada bir iskele ve lokanta tesis edilmiş olup, Haziran 2001’den beri yazları adaya İZDENİZ tarafından Karşıyaka (8.30) ve Üçkuyular (9ː00) terminallerinden düzenli olarak vapur seferleri düzenlenmektedir.

Yassıcaada’nın 400 metrelik kumsal ve masmavi denizle buluşmak, küçük bir tatil kaçamağı yapmak isteyen ada misafirleri, yiyeceklerini kendileri getirebilecekleri gibi, Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. tarafından işletilen kafeteryadan da sağlıklı ürünler alabilirler. Misafirlerin keyifli bir gün geçirmesi için tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, tatilcilerin sağlık ve güvenliği için güvenlik görevlilerinin yanı sıra bir doktor ve bir hemşireden oluşan sağlık ekibi ile cankurtaran hazır bulunduruyor.

Yassıca Ada Adası yol tarifi

Ayrıca Kontrol Et

PEPSICO TÜRKİYE ÇALIŞANLARINDAN ÇEVRE FARKINDALIĞI

PEPSICO TÜRKİYE ÇALIŞANLARINDAN ÇEVRE FARKINDALIĞI

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, gezegene, insana ve doğaya katkı sunacak çalışmalarına …