Vali Gökmen Çiçek'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Vali Gökmen Çiçek'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı. ( Anadolu Ajansı )

Vali Gökmen Çiçek’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Çiçek, mesajında, kurtuluş savaşının başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutlamanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a adımını atarak, ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımını yaktığını ve bu ateşin buradan dalga dalga yayılarak bütün Anadolu’yu sardığını kaydeden Çiçek, şöyle devam etti:

“19 Mayıs 1919 tarihi Aziz Türk milletinin, kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği bir tarihtir. Bu tarih aynı zamanda bağımsızlığımızın müjdecisi, vatanımızın kurtarılması ve milletimizin şerefli bir millet olarak yaşayabilmesi için atılan tarihi bir adım olmuştur. Bağımsızlık ve özgürlük savaşını fiilen başlatan 19 Mayıs, Türk Ulusunun uyanışının sembolüdür. Ulaşılan bu zaferi taçlandırmak ve sürekli kılmak isteyen ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Büyük Önder, bu günü ülkemizin geleceği olan Türk gençliğine armağan etmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum’ sözleriyle de gençliğe olan inancını ortaya koymuştur. Biz inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gelişerek yükselmesi gençlerimizin çalışkanlığı ve azmiyle mümkün olacaktır. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımıza esenlikler diliyorum.” Kaynak (AA)

Ayrıca Kontrol Et

İzmir Enternasyonal Fuarı, 91. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı, 91. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor

İzmir’in ve İzmirlilerin hayatına damga vuran İzmir Enternasyonal Fuarı, 91. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. İlklerin …