Teknolojinin Zararları Nelerdir?
Teknolojinin Zararları Nelerdir?. ( İzmir haberleri 35 )

Teknolojinin Zararları Nelerdir?

Teknolojinin Zararları Nelerdir?  Teknolojiden faydalanırken zararlarından nasıl korunuruz bu ve bunun gibi soruların cevabı ile yazımızda sizlere elimizden geldiğince bilgilendirme yapacağız. Teknolojinin zararlarından korunmak için yapılması gerekenleri sizlere detaylı olarak sunacağız.  Teknolojinin Zararları Nelerdir? sorusunun cevabını konu olarak derslerde ve ödev olarak merak ediyorsanız aşağıda sizlerde inceleyebilirsiniz…

Başlıca Teknolojinin Zararları Nelerdir

  • Teknoloji zararları konusunda yapılan araştırmalara göre teknoloji kanser hastalığının oluşmasına yardımcı oluyor.
  • Uzun süre telefon kullanımı gibi birçok nedenden dolayı teknoloji birçok insanda görme problemleri ortaya çıkarabilmektedir.
  • Teknolojik aletleri uzun kullanan kişilerde ayrıca omurga bozuklukları ve boyun ağrısı sık sık görülebilmektedir.
  • Teknolojik aletlerle uğraşan kişiler öfkelerini kontrol edemezler. Bu durumdaki kişiler gün içerisinde aşırı asabi olabilmektedir.
  • Teknoloji ile haşır neşir olan birçok kişide iletişim bozukluğu ortaya çıkabilmektedir.
  • Teknolojiye bağımlı insanlar, sosyal becerileri geliştirmekte zorlanabilirler. Bu tür insanlar genellikle içine kapanık olurlar.
  • Bağımlılık, teknolojinin en büyük zararı olarak görülmektedir. Teknolojiye bağımlı insanlar sürekli bir teknolojik alete bakma ihtiyacı duyarlar.
  • Ayrıca teknolojiye bağımlı birçok insanda fiziksel duruş bozukluğu oluşmaktadır.

Teknolojinin Zararları Nelerdir?

1) Kanser Hastalığı

Yapılan araştırmalara göre teknolojinin en büyük zararları arasında kanser hastalığı gelmektedir. Teknoloji kanser hastalığına neden olmaktadır. Özellikle telefonlarda yüksek olan sar değerleri kişide kanser hastalığına sebebiyet vermektedir. Teknolojinin en büyük zararları arasında görülür.

2) Görme Problemleri

Teknolojinin zararları arasında görme problemleri gelmektedir. Aşırı derecede teknolojik aletler ile haşır neşir olan kişilerde bir takım görme problemleri nüksedebilir. Özellikle uzun süreli teknolojik aletlerin kullanımında hipermetrop ve miyop gelişimi başlayabilir.

3) Boyun Ağrısı

Teknolojinin zararlarının yanında boyun ağrısı da vardır. Boyun ağrısı özellikle teknolojik aletler ile aşırı derecede meşgul olan kişilerde görülür. Örneğin sürekli olarak bilgisayar başında durmak aynı boyun pozisyonunda kalmak boyun ağrısına neden olmaktadır.

4) Bağımlılık

Teknolojinin en büyük zararları arasında bağımlılık gelmektedir. Bağımlılık özellikle çocuklar başta olmak üzere yetişkinleri de tehdit etmektedir. Kişi sürekli olarak teknolojik aletlere bakma ihtiyacı hisseder. Bunun sonucunda da bağımlılık ortaya çıkar. Bağımlılık en büyük zararlardan bir tanesi olarak görülmektedir. Gündelik işlerinde dahi kişide bağımlılık belirtileri ortaya çıkmaktadır.

5) Sosyal Becerilerde Zorlanma

Kişide teknolojinin önemli zararları arasında sosyal becerilerde zorlanma görülmektedir. Örneğin çok fazla oyun oynayan bir çocukta sosyal becerilerinde bozulmalar yaşayabilir. Bu kişiler yeni bir kişi ile tanışırken içe kapanık olabilirler. Tamamen sanal dünyaya kendilerini adadıklarından dolayı gerçek hayatta gündelik işlerini yapmakta zorlanabilirler.

6) Öfke Kontrolü

Öfke kontrolünde bozukluk yine teknoloji bağımlılığının yanında görülmektedir. Teknolojinin zararları arasında öfke kontrolü problemi gelmektedir. Bu kişiler gün boyunca aşırı asabi olabilirler. Teknolojinin getirmiş olduğu bir doğal sonuç olarak görülmektedir.

Maddeler Halinde Teknolojinin Zararları

– Sürekli olarak teknoloji ile haşır neşir olan kişilerde iletişim bozukluğu ortaya çıkmaktadır.

– Teknoloji fiziksel olarak duruş bozukluğu ve iskelet ağrılarına neden olur.

– Ruhsal ve psikolojik açıdan kişiyi etkiler.

– Dış dünya ile iletişim kurmasını engeller.

– Radyasyon yaydığından dolayı kansere sebebiyet verebilir.

Ayrıca Kontrol Et

Çocuğunuz Nöbet Geçiriyorsa Dikkat!

Çocuğunuz Nöbet Geçiriyorsa Dikkat!

Çocuklarda ateşli nöbetler genelde 1 ay- 5 yaş arasında görülüyor ve aileler tarafından genellikle epilepsi …