Rüyada Ekin ekmek Görmek
Rüyada Ekin ekmek Görmek. ( İzmir Haberleri 35 )

Rüyada Ekin ekmek Görmek

Alem-i manada (rüyasında) ekin ektiğini gör­mek, rüya sahibi kişinin ticarete başlayacağına veyahut evleneceğine işarettir şeklinde yorumlanır denmiştir.

Uykusunda (rüyasında) kendi tarlası­na ekin ektiğini görmek, evli olan kimse için eşinin (hanımı­nın) hamile kalacağına veya hamile olduğuna işarettir. Rüyayı gören kişi, bekar biri ise, evleneceğine işaret eder.

Rüyada tarlaya ekin ektiğini görmek, bekâr için evlenmeye işarettir. Evli kimseler için de hanımın hamileliğine ve çocuğa işaret eder. Bir tarlaya ekin ektiğini gören kimse, evliy­se çocuğa; bekârsa evlenmeye; tarlasını kiraya veren için bol mahsule; emlakçı için çok ka­zanca, yönetici için memleketindeki bolluğa işarettir.

Yine rüyada bir tarlaya ekin ektiğini gören kimse, menfaat ve berekete nail olur. Ekinin yeşil hâli uzun ömre, kurusu da ecelin yakın olduğuna işarettir.

Rüyada tarladaki ekinin yandığını ve mah­volduğunu görmek, açlık ve kıtlık ile tabir olunur. Bir kimsenin rüyada yeşil ekinler içinde gezindiğini görmesi, iyi ve güzel amele, iba­det ve tâata işaret eder.

Yeşil bir buğday tarlasında dolaşmak iyi amel ve ibadete işarettir. Ekin tarlası ve her çeşit ekime elverişli alan, âhirette karşılığı alı­nacak olan farz ve nafile amellere işarettir.

Ekilecek yer hanıma da işaret eder.Rüyada buğday ektiğini görmek, ücretin kat kat artması ile tabir olunur. Buğday başağı görmek, şiddete ve ücretin kat kat artmasına işarettir. Arpa, hayra işaret eder. Ekime elverişli bir yerde bulunmak hayır umulan bir işe, kıraç ve ekime elverişli olma­yan yere ekin ektiğini görmek zina ve kötü fiil işlemeye işarettir. Mevsiminde ekim yapmak yararlı amel iş­lemeye işarettir. Ekinlerin arasında gezinmek Allah için sa­vaşan askerlerin arasına katılmaya işarettir.

Bir kimsenin rüyada bir başka adamın tar­lasına ekin ektiğini görmesi, tarla sahibi ile aralarında çıkacak münakaşaya, tarla sahibi ile tartışmaya ve düşmanlığa işaret eder.

Rüyada ekin ekilmeyecek bir yere ekin ekti­ğini görmek, günah ve ziyana işarettir. Mevsim­siz bir yerde ekin biçtiğini görmek ise, o yerde ölüm ve felâketlerin zuhuruna işaret eder.

Rüyada tarla görmek, harp meydanlarına, başakları askere, onun mahsulâtı da kılıca; tarla dünyaya, onun başağı, halk topluluğuna işaret eder. Bazı kere de tarla, mescitlere, zi­kir halkaları ve sadaka gibi ahiret için ekilmiş, ücret ve sevabı için yapılan her yere işaret eder.

Ayrıca Kontrol Et

Rüyada Günah işlemek Görmek

Rüyada günah işlemek genellikle içsel bir çatışmayı veya vicdanınızla ilgili endişeleri yansıtabilir. Bu rüya, rüya …