Rüyada Alın Görmek
Rüyada Alın Görmek. ( İzmir haberleri 35 )

Rüyada Alın Görmek

Rüyada Alın Görmek Ne Anlama Gelir?
Rüyada alnımızı parlak ve güzel görmek; zekanızın mükemmel olduğuna, alnımızı yara ve bere içinde görmek; sıkıntıya uğrayacağınıza, alnınızın şiştiğini görmek; geçim durumunuzun düzeleceğine ve mevkiinizin büyüyeceğine, alnınızda kıl çıktığını görmek; hayırlı bir evlat ya da dost sahibi olacağınıza gösterir. Alın ve yüz görmek insanın süsü (güzelliği) ve inancı ile yorum­lanır. Alnında yüz güzelliği ya da yüz güzelliğini ortaya çıkaran bir durum gören güçlü bir inanç sahibi olur.

Bunun aksi de zıddı ile tabir olunur. Ba­zı rüya yorumcularının açıklamasına göre yüz ve alın namaz ve secde ile yorumlanır. Alnında yara veya uyanıkken tiksinti verici olabilecek bir şey bulunduğunu gören namaz kılarken acele eder ve secdeyi tamamlayamaz yahut duyduğu bir söze namazdayken cevap verir. Bilgi, yetkinlik ve deneyim simgesidir.

Alında yara görmek: Gelece­ğin pek parlak olmamasına.
Alında büyük yumru görmek: Erkek evladı­nız olacağına işarettir.
Alnın kararması: Dostlarınızdan birinin yalanına maruz kalacağınıza işarettir.
Alnın parlaması: Şansınızın bol olacağına ve birisinden fayda göreceğinize işarettir.

Dini İslami ve diyanet rüya tabirleri: Rüyada alin görmek
İbn-i Sirin’e göre, alın ve yüz, kıymet ve saygı demektir. Çünkü sec­de yüzeyseldir. Alın ve yüz bazen de evlatlara delalet eder. Alnında secde izi görmek inancın güçlenmesine, halk tarafından ta­nınmaya ve iyi biri olarak anılmaya işarettir. Alnında bir şey isabet ettiğini (değdiğini) gören bir insan sefahate düşmüş (eğlenmekten başka bir şey düşünmeyen) birinden istemediği bir şeye muhtaç olur veya malında ek­silme meydana gelir.

Kirmanî’ye göre alın görmek; alnının genişlediğini görenin geçimi rahat, kadir ve kıymeti çok olur. Alnının rengini pek soluk gören borca girer, o solukluk kaybolursa borcunu öder. Yüzünde renkli bir çizgi olduğunu gören kendi­sinden hayır ve menfaat göreceği bir evlat sahibi olur. Alnında bir rahmet belirtisi olduğunu görmek hayır elde edilmesine ve şehitliğe, alnında bir azap belirtisi olduğunu görmek dünya ve ahirette mutsuzluğa ve zarara delalet eder.

Cafer Sadık’a (r.a.) göre alin görmek; alın ve yüz rüyası yedi şekilde yorumlanır: Makam, değer, şeref, mevki, geçim, reislik, cömertlik. Alnının enine ve bo­yuna büyüdüğünü gören yüksek derecelere, makamlara, feraha, geçim rahatlığına, şeref ve reisliğe sahip olur. Alnının küçülüp daraldığını gören mevki, geçim, şeref ve reisliğe sahip olma konusunda yetersiz görülür. Al­nını parlak görmek din ve inancının mükemmel olmasına, rızkının geniş­lemesine, halk arasında saygıdeğer ve değerli olmaya delalet eder. Alnın­da bir nûrun parlayarak etrafa yayıldığını görmek ilim ve din ile halkı bilgi­lendirmek, halka yararlı olmaya, alnından zulmetin(karanlık) çıkıp her ta­rafı karanlığa gömdüğünü görmek halkı doğru yoldan ayırmaya sebep olacağına işarettir.

Modern Rüya Tabiri: Alın Görmek Ne Demek?
Güzel ve geniş bir alma sâhip olduğunu gö­renin dini kuvvetli, geçimi kolay, itibarı yüksek olur. Alında kötü bir hâl görmek, bu yorumun tersidir. Alnında Rah­met Ayeti görene, şehadet nasip olur. Alnının rengini soluk gören borçlanır. Alın rüyası evlâtla da tabir olunur. İnsan içinde söz sahibi ve lider olmaktır.

Rüyada Alın Yazısı Görmek Neye Delalettir?
Rüyada Alın Yazısı Görmek ; Gam ve kederden kurtulmaya, sırları gizlemeye işaret eder. Bazen bu rüya, ahlak-ı hamide sahibi bir hanıma da delalet eder.

Rüyada Alın Görmek ve Anlamı
Rüyada alın gören kimse, insanlar arasında hürmet görür ve sözü geçer. Alında görülen secde izi, takvayla tabir olunur. Alın bazen de evlada delalet eder.

Kirmânî diyor ki: Rüyada alnının genişlediğini görmek, rızık genişliğine ve mertebeninin yüksekliğine işarettir. Alın renginin soluk olması da borca girmeye işarettir. Alında rahmet ayeti görülmesi hayra işarettir. Rüyada görülen alında nur parlaması ilim ve din ile rızıklanmayla tabir olunur.

Alın parlak bir durumda görmek, dince itikadın sağlamlığına delalettir. Rüyada bir kimsenin alnının daraldığını görmek, o kimsenin ahlakının bozulacağına delalet eder. Rüyada alnının siyahlaştığını görmek, cimri olmaya ve zekat vermeyen bir kimseye işaret eder. Rüyada alında çıkan sivilce veya çıban, namazını noksan kılan ve namazını edebiyle eda etmeyen bir kimseye işaret eder.

Rüyada alnında nur olduğunu görmek; sünneti seniyyeye uymaya, iyi bir kısmete sahip olmaya ve bol rızka delalet eder. Bazen bu rüya dini ve ilmi yönden kuvvetli bir kimsenin, insanları irşad etmesine de delalet eder.

Rüyada Yüz görmek (Surat Görmek)
Yüz: Bir kimsenin rüyasında kendi yüzünü güzel görmesi, dünyada iyi halli oluşuna, müjde ve sevince işarettir. Yüzünü siyah görmesi, yanında hâmile kadın bulunan kimse için, kız çocuğu ile müjdelenmesine işarettir. Rüyada görülen yüz sarılığı, zillet ve kıskançlığa işarettir. Bir kimsenin rüyada yüzünün siyah ve vücudunun beyaz olduğunu görmesi, o kimsenin içinin dışından daha hayırlı olduğuna işaret eder. Bir kimsenin rüyada iki yüzlü olduğunu görmesi, o kimsenin sonunun kötü olduğuna işarettir.

Yüz çirkinliği: Bu rüya, kötü ve ayıp sahibi bir insana işaret eder.
Yüz güzelliği: Rüyasında yüzünün güzel olduğunu gören kimse, müjdeli bir haber alır ve sevince boğulur.
Yüz rengi: Rüyada rengi ağarmış olan kimse, hastalığa yakalanır.
Yüz terlemesi: Rüyasında yüzünün terlediğini gören kimsenin haya sahibi ve utangaç bir kimse olduğuna işaret eder.
Rüyada Yüzdeki beyazlık: Bu rüya, rüya sahibinin her haliyle iyi bir insan olduğuna işaret eder.
Rüyada Yüzü buruşturmak: Bu rüya, yalan söylemeye ve makam ve mevkiiden inmeye işaret eder.
Rüyada Yüzü ekşitmek: Rüyada yüzünü ekşittiğini gören kimsenin bir kız çocuğu dünyaya gelir.
Rüyada Yüzü kızarmak: Rüyasında yüzünün kızardığını gören kimsenin kız çocuğu olacaktır.
Rüyada Yüzü siyah görmek: Bu rüya, çok yalan söylemeye, kötü amel işlemeye ve dinindeki noksanlığa işarettir. Kadın için bu rüya, kocasının ölümü ile tabir olunur.

Alimlere Göre; Rüyada Alın Ne Demek?
Rüyada kendi alnını açık ve parlak görmek; rütbe ve mevkiinin artmasına işaret olarak yorumlanır. Alnını boyanmış görmek; san ise hastalanacağına, siyah ise, kötü bir haber almaya ve kırmızı ise kavga edeceğinize delalet eder. Alnında yara çıktığını görmek; Devlete işarettir. Yakın bir terfi veya bir miras ve zevkli bir yorgunluğa, saçların alnı tamamen kapatmış olduğunu görmek ise; Bir cemiyete baş olacağınıza yorumlanır.

Ayrıca Kontrol Et

Rüyada Günah işlemek Görmek

Rüyada günah işlemek genellikle içsel bir çatışmayı veya vicdanınızla ilgili endişeleri yansıtabilir. Bu rüya, rüya …