Nurettin Soyer Kimdir?

Nurettin Soyer Kimdir?

İzmir büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer Kimdir? Asker, Albay, Hukukçu, Başsavcı, 12 Eylül 1980 Dönemi Sıkıyönetim Başsavcısı. Seferihisar Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Tunç Soyer’in babasıdır. Yeterli özgeçmiş bilgisine ulaşılamamıştır.

Ölüm tarihi ve yeri:

22 Eylül 1998, İzmir

Defnedildiği yer:

Sığacık Mezarlığı

Torunları:

Defne Soyer, Duygu Soyer

Çocukları:

Tunç Soyer

Nurettin Soyer’in adı oğlu Tunç Soyer’in adaylığı üzerine yeniden gündeme gelmiş, 12 Eylül 1980 darbesinde Ankara Sıkıyönetim başsavcısı olduğu belirtilerek; Soyer’in görevi sırasında ülkücülere ağır işkenceler yaptığı iddia edilmiş ve bu iddialar çok konuşulmuştur.

Medyada yer alan bilgilere göre; MHP’nin kurucu Genel Başkan’ı Alparslan Türkeş’in 1981 yılında mahkemeye girdiği anda salondaki ülkücüler tek bir ağızdan Nurettin Soyer’e tepki için İstiklal Marşı okumuştu. Nurettin Soyer’in açtığı bu dava dolayısıyla Türkeş yaklaşık beş sene hapis yatmıştı. Nurettin Soyer’in MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında 5 idam ve 9 müebbet verilmiş, 221 ülkücü de 36 yıl ile 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı. Soyer’in bu davasında Alparslan Türkeş, “Cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün yöneticisi” olmaktan ötürü 11 yıl hapis cezası almıştı.

Ayrıca Kontrol Et

Rüyada Güneş Görmek

Rüyada güneş görmek, genellikle pozitif bir semboldür ve hayatınızda aydınlık, umut dolu bir dönemin başlangıcını …