Muğla Büyükşehir kredi notu en yüksek belediyeleri arasında. ( İzmir haberleri 35 )

Muğla Büyükşehir kredi notu en yüksek belediyeleri arasında

Uluslararası Kredi Değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan kredi değerlendirmesinde Muğla Büyükşehir Belediyesinin “Ulusal Ölçekteki Uzun Vadeli Kredi Notunda” AAA alarak zirvede yer aldığı bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin harcamaların sürdürülebilirliği, ayarlanabilirliği, borç ve likitide sağlamlığı gibi alanlarda gösterdiği mali disiplini nedeniyle, “Ulusal Ölçekteki Uzun Vadeli Kredi Notu” alanında AAA alarak en yüksek kredi notuna sahip olduğu, yurt içi borçlanmalar için dikkate alınan ve yurt içi yükümlülüklerini yerine getirebilme gücünü gösteren “Ulusal Ölçekteki Uzun Vadeli Kredi Notu” alanında elde edilen en yüksek not ile önemli bir başarıya imza attığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’da vatandaş odaklı, şeffaf, hesap verilebilir ve mali disipline dayanan bir sistem oluşturarak hemşehrilerine hizmet ettiklerini ifade etti.

Başkan Gürün, şunları kaydetti:

“2014’te kurulan 14 büyükşehir belediyesinden biri olan Muğla’mız kısa sürede ortaya koyduğu hizmetler, projelerle birbirinden değerli ödüller kazandı. Devraldığı borçları zamanında ödeyen ve aynı zamanda birbirinden değerli ilçelerine yatırım yapmayı sürdüren Büyükşehir Belediyemiz son olarak uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings’den de mali disiplini sayesinde en yüksek notu almayı başardı. Eşsiz güzelliklere sahip şehrimize hizmetlerimizle korurken yine Muğla’mızın bütçesini kuruşu kuruşuna hemşehrilerimiz için harcıyoruz. Mali disiplin, hesap verilebilirlik, şeffaflık ve en önemlisi de güven duygusu ile Muğla’mıza hizmet ediyor, bizlere duyulan güven duygusunu boşa çıkarmıyoruz. Çünkü Muğla her şeyin en iyisini hak ediyor.” Kaynak (AA)

Ayrıca Kontrol Et

TEB’den emeklilere 3.750 TL’ye varan promosyon

TEB’den emeklilere 3.750 TL’ye varan promosyon

TEB, emekli maaşını TEB’e taşıyan müşterilerine yönelik yeni emekli kampanyasını başlattı. Emekli maaşını 36 ay …