Levent Piriştina
Levent Piriştina Kimdir?

Levent Piriştina Kimdir?

Levent Piriştina Eski İzmir büyükşehir belediye başkanı Ahmet Piriştina’nın oğlu 1978 doğumlu siyasetçi. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir Çakabey Koleji’nde tamamladıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

Doğum tarihi:

20 Haziran 1978 (42 yıl yaşında), Buca

Ebeveynleri:

Ahmet Piriştina

Filmler:

Watchman

Eğitim:

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Özel Çakabey Okulları

Vatani görevi sonrasında gıda sektöründe depolama, ihracat ve ithalat alanında çalışan Levent Piriştina, organizasyon ve hizmet sektörüyle İzmir’deki ticari faaliyetlerini sürdürdü. Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) yönetimlerinde görev alan Piriştina, 2014 yılından bu yana Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) Yönetim Kurulu’nda bulunmaktadır.

Levent Piriştina’nın siyasetle ilk sıcak teması, 2011 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir 2. Bölge Milletvekili adaylığı ile oldu. 2011 Genel Seçimi sonrasında siyasi kariyerini yerel yönetim çalışmalarına yönlendiren Piriştina, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Buca Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve Buca’lıların yüzde 43,1 oyunu alarak Buca Belediye Başkanı seçildi.

“Yaşanabilir Buca” hedefiyle kentin sahip olduğu değer ve zenginliklere yoğunlaşan Piriştina, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan çocuk, genç, engelli, kadın ve yaşlılara yönelik çok sayıda sosyal proje ile kısa sürede başarılı bir ivme yakaladı. 3-6 yaş aralığındaki çocuklara ücretsiz bakım hizmeti sunan Pırlanta Merkezleri, üniversiteli gençlerin tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında toplayan Tarık Akan Gençlik Merkezi, kadınların işgücüne ve sosyal yaşama katılımını kolaylaştırmayı hedefleyen Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Buca’yı doğayla buluşturan İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi, her yıl 1000’nin üzerinde çocuk ve gence ücretsiz ders desteği sağlayan Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi, belediyenin tarım arazisine dikilecek 17 bin 500 zeytin ağacının geliri ile üniversite öğrencilerine burs sağlaması planlanan “Eğitime Zeytin Dalı” projesi, bir zamanlar Türkiye’nin en iyisi olan Buca sultanisini yeniden topraklarıyla buluşturacak Üzüm Bağı, engellilere istihdam sağlamak üzere temelleri atılan Kompost ve Solucan Gübre Tesisi, Engelsiz Hobi Bahçeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik “Ocaklar Sönmesin Tencereler Kaynasın” projesi gibi çok sayıda projeyle Buca’lılara ulaşan Piriştina, göçle nüfus yoğunluğu her geçen gün biraz daha artan kentin yeniden planlanması noktasında da önemli adımlar attı.

Kültür, sanat ve sporu Buca’da ulaşılabilir kılmak için de çok sayıda projeyi hayata geçiren Piriştina, “Kültüre Hayat Her Mahallede Sanat” ile Buca’nın mahallelerini tiyatro ile buluşturdu. Buca tarihinin yaşayan tanığı Davut Fargoh Malikanesi’ni restore ederek, Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi (BBKSM) olarak hizmete sundu.

İyi derecede İngilizce bilen Piriştina evli ve 2 kız çocuğu sahibidir.

Ayrıca Kontrol Et

Rüyada Güneş Görmek

Rüyada güneş görmek, genellikle pozitif bir semboldür ve hayatınızda aydınlık, umut dolu bir dönemin başlangıcını …