İzmir'de apartmanda çıkan yangında ölen gencin cenazesi toprağa verildi
İzmir'de apartmanda çıkan yangında ölen gencin cenazesi toprağa verildi. ( Anadolu Ajansı )

İzmir’de apartmanda çıkan yangında ölen gencin cenazesi toprağa verildi

İzmir’in Gaziemir ilçesinde dün apartmanın üst katında çıkan yangında hayatını kaybeden 26 yaşındaki Kaan Yalçın’ın cenazesi toprağa verildi.

Kaan Yalçın’ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Cenazeyi teslim almak için kuruma gelenlerden Yalçın’ın dayısı Sedat Özkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeğeninin yangının çıktığı binaya arkadaşını ziyaret etmek için gittiğini söyledi.

Arkadaşlarıyla evde otururken apartmanın üst katından duman çıktığını fark eden yeğeninin, yangına müdahale için üst kata koştuğunu öğrendiğini belirten Özkan, şöyle konuştu:

“Yangının şiddeti çok fazlaymış. Buna bağlı olarak dumandan ilk etkilenmiş. Binayı da bilmediği için çıkış yolunu bulamamış. İlk asansörü görünce açık asansöre girmiş. Elektrik tesisatı kilitlenince asansörde mahsur kalmış. İtfaiye erleri kurtarmaya başlayınca aradan 10-15 dakika vakit geçmiş. Müdahale etmişler ama birinci kata alıp geri döndürmeye çalışmışlar ama hayata geri döndürememişler.”

– Orman yangınını söndürme çalışmalarında gönüllü olmuş

Kaan Yalçın’ın geçen yaz orman yangınlarına müdahale etmek için gönüllü olarak Muğla’ya gittiğini anlatan Özkan, şöyle devam etti:

“Oradan bana canlı videolar atıp ‘Dayı, burada yangını söndürüyoruz.’ diye bilgi vermişti. Hayatı ve dostluğu çok seviyordu. Eğlenceli bir çocuktu. Yardım etmeyi çok severdi. Biri darda kaldı mı hiç düşünmeden koştururdu. Bu olayda da sonuna bakmadan, düşünmeden bu işe koşturmuş. Şikayette bulunacağız. Çok yeni bir bina. Binada yangın alarm sistemi ve yangın söndürme sistemi çalışmamış. Savcılığa gerekli suç duyurusunda bulunacağız.”

– Gözyaşlarıyla uğurlandı

Kaan Yalçın’ın İzmir Adli Tıp Kurumundan alınan cenazesi, yakınlarının eşliğinde Narlıdere Şehitlik Camisi’ne götürüldü.

Yalçın’ın tabutunun üzerine burada, motosiklet kaskı ile taraftarı olduğu Galatasaray Kulübü’nün forması konuldu. Aile üyeleri törene Yalçın’ın Haski cinsi köpeği “Asya”yı da getirdi.

İkindi vakti kılınan cenaze namazına, ailesi, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Yalçın’ın yakınları, törende gözyaşı döktü.

Namazın ardından cenaze, Yukarıköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Gaziemir ilçesindeki Irmak Mahallesi’nde bulunan sitedeki 5 katlı apartmanın son katında dün yangın çıkmıştı. Yangına müdahale etmek için üst kata çıkan Kaan Yalçın, aşağıya inmek üzere bindiği asansörde dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Kaynak (AA)

Ayrıca Kontrol Et

Rüyada Güneş Görmek

Rüyada güneş görmek, genellikle pozitif bir semboldür ve hayatınızda aydınlık, umut dolu bir dönemin başlangıcını …