Zehra Zümrüt Selçuk haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Zehra Zümrüt SelçukT. C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir? (d. 1979, Ordu), Türk ekonomist ve siyasetçidir.

Doğum tarihi:

1 Ocak 1979 (42 yıl yaşında), Ordu

Eşi:

Ali Aydın Selçuk (e. 2008)

Ebeveynleri:

Atilla Koç, Şadiye Koç

Kardeşleri:

Ali Taha Koç

Eğitim:

Bilkent Üniversitesi, Texas State University, Michigan Üniversitesi

Daha fazla göster

İlk yılları ve eğitimi
Zehra Zümrüt Selçuk 1979 yılında Ordu’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Ekonomi alanındaki doktora derecesini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Michigan Üniversitesi’nden, işletme doktorasını ise Teksas Eyalet Üniversitesi’nden aldı. Selçuk, aynı üniversitede doktorasını tamamlarken muhasebe ve enformasyon yönetimi yüksek lisansını da yaptı.

Kariyeri
2003-2007 yılları arasında Teksas Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak da bir süre çalıştı. İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Ülkeleri İstatik ve Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezinde kıdemli araştırma görevini yürüttü. Sonrasında aynı kurumda direktörlük yaptı. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara Temsilciliği, Kadın Platformu üyeliği, Satrançla Büyüyorum Derneği yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

9 Temmuz 2018’de Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı görevine getirildi. Selçuk, Ruhsar Pekcan ile birlikte kurulan 66. Hükûmette yer alan iki kadın bakandan birisi oldu.

Özel hayatı
Türkiye kültür ve turizm eski bakanı Atilla Koç’un kızı olan Selçuk, iyi derecede İngilizce bilmektedir.