Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı Emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan, diğer kanun ve nizamların verdiği görevleri yerine getiren, silâhlı, askerî bir güvenlik ve kolluk kuvvetidir.
Genel olarak, il ve ilçe belediye sınırları içinde kalan yerlerde emniyet ve asayişi sağlamaktan Polis, belediye sınırları dışında kalan yerlerde ise Jandarma sorumludur.

Adres:

Adres: Dere, Milas Yolu, 48500 Yatağan/Muğla

Telefon:

Telefon: (0252) 572 37 55

Daha fazla göster

Jandarma Genel Komutanlığı; eğitim ve öğretim ile askerî kanun ve nizamların kendisine verdiği görevler yönünden Genelkurmay Başkanlığına; emniyet ve asayiş görevlerinin ifası yönünden de İçişleri Bakanlığına bağlıdır. Ancak Jandarma Genel Komutanı İçişleri Bakanına karşı sorumludur.

Jandarmanın Görevleri:
Jandarmanın sorumluluk alanlarında genel olarak görevleri şunlardır.

a. Mülki görevleri;
Emniyet ve asayiş ile kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak, kaçakçılığı men, takip ve tahkik etmek, suç işlenmesini önlemek için gerekli tedbirleri almak ve uygulamak, ceza ve infaz kurumları ve tutukevlerinin dış korumalarını yapmak.

b. Adli görevleri;
İşlenmiş suçlarla ilgili olarak kanunlarda belirtilen işlemleri yapmak ve bunlara ilişkin adli hizmetleri getirmek.

c. Diğer görevler;
Yukarıda belirtilen görevler dışında kalan ve diğer kanun ve nizam hükümlerinin icrası ile bunlara dayalı emir ve kararlarla Jandarmaya verilen görevleri yapmak.

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı yol tarifi