Serkan Acar haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Serkan Acar kimdir?

Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar Kimdir? İzmir’in sanayi ilçesi olarak bilinen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ilçede üst üste ikinci kez belediye başkanı olarak seçilmiştir.

Daha fazla Göster

Acar İzmir 1976 doğumlu olup İzmirin Karşıyaka ilçesinde dünyaya gelmiştir.  Uşaklı bir banın ve Manisalı bir annenin 2 çocuğundan biri olmuştur.

Eğitimine ilk olarak Piyale İlkokulu’nda, ortaöğrenimini yine Bayraklı Ortaokulu’nda tamamlamıştır.

Başarılı bir lise eğitimi sonrasında üniversite sınavlarında Türkiye sıralamasına girdi.

Üniversite hayatında ise ACAR ailevi sebeplerden dolayı İzmir’de okuması gerektiği için İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tercih etmiştir..

Vatani görevini Tuzla Piyade Okulu’nda başlamış ve sonrasında ise asteğmen olarak Siirt – Eruh, Şırnak -Yağızoymak’ta görev yaptı.

Askerlik görevinden sonra ilk olarak çeşitli hukuk bürolarında çalıştıktan sonrasında ise kendine hukuk bürosu açarak kariyerine devam etmiştir. Uluslararası çalışmalarında ise atık kabloların geri kazanılmasında ulus al çapta çalışmalara imza atmıştır.

Çevre temizliği ile ilgili olarak yaptığı çalışmalar sonrası çevre Bakanlığı ile çalışmalar yaparak, Türkiye’de ilk defa bu konu üzerinde lisans almayı hak etmiştir. 2007 yılında Ege bölgesi  Sanayi Odası (EBSO) tarafından çevre sağlığına verdikleri katkıdan dolayı “Çevre Ödülü”ne layık görüldü. Bu konuyla ilgili yurtdışında da çalışmalarına devam etti ve tesisler kurdu.

30 mart mahalli seçimlerde Aliağa belediye başkanlığı için siyasete atılan ACAR göreve gelmiş ve sonrasında haklın takdirini kazanması ile birlikte 2019 mahalli seçimlerde tekrar başkan seçilerek hala Aliağa belediye başkanı olarak görevine devam etmektedir.