Saffet Köse haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Saffet KöseProf. Dr. Saffet Köse kimdir? İslam hukuku araştırmacısı olan Saffet Köse 1964 Balıkesir doğumludur. 1982 yılında Balıkesir İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1982 yılında da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olarak aynı yerde İslam Hukuku Anabilim Dalında 1988 yılına kadar yüksek lisans yaptı.

Daha fazla göster

1994 yılında da doktorasını tamamlayan Saffet Köse 1986-92 yılları arasında ise, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezinde çalıştı. Aynı zamanda 1994 yılında altı ay Mısır’da araştırmalarda bulunmuştur.

1997 yılında doçent olduktan sonra 1999 yılından itibaren Bakü Devlet üniversitesinin davetlisi olarak ilahiyat Fakültesinde 2002 yılına kadar dekan yardımcısı olarak görev aldı.

Saffet Köse eserleri ise; Diyanet işleri Başkanlığı Yeterlilik DHBT – MBSTS Bilgi Hazinesi 2017, Fıkhi Mezhepler, KPSS Ortaöğrenim Din Hizmetleri Alan Bilgisi DHBT 1-2 Hazırlık Kitabı, Kur’an ve Sünnete Göre Mut’a Nikahı, Çağdaş İhtiyaçlar ve İslam Hukuku, İslam Hukuku olarak sıralanabilir.

Saffet Köse’nin son yazdığı kitap ise; “İslam Hukuku”, Grafiker Yayınları tarafından okuyuculara sunulmuştur.