Mehmet Sepil haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Göztepe Spor Kulübü Mehmet Sepil Kimdir? 0 (d. 1955, İzmir), Türk iş adamı, inşaat mühendisi, Göztepe Spor Kulübü’nün 46. başkanıdır. Aynı zamanda Kulüpler Birliği’nde 2019-2021 yılları arasında başkanlık yapmıştır. 2014 yılında Göztepe’yi 7,5 milyon dolar karşılığında satın almış ve kulübün bütün borçlarını üstlenmiştir. Kulüp içerisinde ciddi bir yapılandırma başlatmıştır. 3 yıl içerisinde Göztepe’yi 2. Lig’den, Süper Lig’e çıkarmış ve kulübün 14 yıllık Süper Lig hasretine son vermiştir. Kulübün birçok giderini kendi cebinden karşılamaktadır. Ek olarak 50’ye yakın yeni futbol okulu, 3 yeni ürün mağazası (Store), Urla Yelken Tesisleri, Adnan Süvari Tesisleri, Büyük Göztepe Akademisi ve Gürsel Aksel Göztepe Stadı (G.A.G.S)’nın açılışlarını ve temel atma işlemlerini yapmış, bütün projelere zemin oluşturmuştur. Küçüklüğünden beri Göztepelidir ve çocukluğu Göztepe kulüp binasının yanında geçmiştir.

Daha fazla göster

Mehmet Sepil Hayatı

1 955’te İzmir’de doğan ve çocukluğundan beri Göztepe’ye büyük sempati duyduğu bilinen iş adamı Mehmet Sepil, Ankara’da Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezunu. Sepil, yine ODTÜ’de Kıyı ve Liman Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 30 yıldan fazla inşaat mühendisliği, inşaat ve yüksek teknoloji şirketlerinde mali ve idari yöneticiliği yapan Sepil, NATO, ABD ve Türk hükümeti ile ilgili özel sektör projelerinde çalıştı. 2011’de İngiliz Vallares PLC ile birleşmesine kadar Irak’ta faaliyet gösteren en büyük petrol şirketi olan Genel Energy şirketinin CEO’luğunu yapan Sepil, 2012 verilerine göre 500 milyon dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin 34. iş adamı. Sepil’in yönettiği Genel Energy PLC, yılda milyarlarca varil petrol üretme kapasitesine sahip. Ayrıca Sepil’in, Ege mutfağını dünyaya tanıtma hedefiyle kurduğu bir restoranlar zinciri bulunuyor. İzmir, Alsancak’ta Mancar isimli bir mekanı vardır. Mehmet Sepil ayrıca Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) üyesidir. İşleri nedeniyle bütün dünyayı gezdiği bilinir ve en sevdiği ülke Kanada’dır. Bir dönem Japonya’da okumayı istemiş ancak ailesi izin vermemiştir. Aynı zamanda entelektüel bir kişiliğe sahip olan Mehmet Sepil, Spotify’da dinlediği müzikleri paylaştığında bütün camiayı şaşırtmıştır. Leonard Cohen, Pink Floyd, Queen, Gipsy Kings, Nathalie Cordone gibi müzisyenler çalma listesinde bulunmaktadır.

Mehmet Sepil ve Göztepe

Eski başkan Hüseyin Altınbaş, satış sinyalini 22 Mart 2014’te oynanan Sarıyer maçı sonrası vermişti. Sarıyer maçından alınan beraberlik sonucu bir bölüm taraftarın fiziki ve sözlü saldırılarına maruz kalan Hüseyin Altınbaş, 24 Mart 2014’te Yeni Asır’a verdiği röportajda “Gerekirse kulübü satarım” ifadesini kullanmış, kulübü satın almak isteyen herkesle görüşebileceğini belirtmişti. Göztepe’nin Hatayspor’a elenerek PTT 1. Lig’e yükselme şansını kaybettiği Play-Off yarı finali sonrasında büyük bir hayal kırıklığı yaşayan ve İstanbul’a giden Altınbaş, kulübün devri ile ilgili soruları yanıtsız bırakarak yorum yapmaktan kaçındı. Uzun süredir Göztepe kulübünün hisselerini almak için nabız yoklayan Sepil, Altınbaş Holding yönetimi ile el sıkıştı. Sepil’in 7 milyon 500 bin dolarlık satış bedelinin yanı sıra kulübün mevcut borçlarını da üstlendiği öğrenildi. Sepil, kulübün isim ve yarışmacı haklarının yanı sıra, mağaza ve kulübe ait diğer haklarında yeni sahibi oldu. Altınbaş Holding ve kulübün yeni patronu Sepil arasında ön protokol imzalandığı öğrenildi. Sepil, Göztepe’nin sadece Süper Lig’de değil Avrupa’da da boy göstermesini istediğini CNN kanalında bir röportajında söyledi.