Manisa İl Jandarma Komutanlığı haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Manisa İl Jandarma KomutanlığıManisa İl Jandarma Komutanlığı karargâhı, 1923 -1938 yılları arasında Vilayet Konağında, 1938–1985 tarihleri arasında halen Merkez Komutanlığı olarak kullanılan binada hizmetlerini yürütmüş, 1985 yılından bugüne kadar içerisinde bulunduğumuz hizmet binasında faaliyetlerine devam etmektedir.

Adres:

Dilşikar, Seyfettinbey Cd., 45010 Manisa Merkez/Manisa

Telefon:

(236)2311312

Daha fazla göster

Manisa ve yöresi tarihi M.Ö. 3000 yıllarına kadar gitmektedir.
Tantalis ve Spilos Magnesia isimlerle yerleşime sahne olmuş, birçok kavim ve devletin egemenliğinde kalmıştır.

Arkeolojik çalışma ve yazılı kaynaklardan, Manisa ve çevresinin Hitit, Aka, Frig, Lidya, Pers, Makedon, Bergama Krallığı, Roma ve Bizans uygarlıklarına sahne olduğu anlaşılmıştır.

Geçmişte önemli kentler olduğu anlaşılan Akhisar (Thyateria), Sardes, Alaşehir (Philadelphia), Sandıkkale (Magnesia-Manisa Merkez), ve Yunt Dağı Köseler mahallesi sınırlarında bulunan Aigai bunlardan bazılarıdır.
Doğu Roma İmparatorluğu Dönemi’ nde Manisa, Bizans devleti içinde yer almıştır. Latinlerin 1204 yılında İstanbul’ u işgal etmesi ile Bizans yönetimi İznik’te yeni bir imparatorluk kurmuş ve Manisa’ yı bu merkeze bağlamıştır.

1313 yılında Saruhanoğulları tarafından Bizanslılardan alınarak Magnesia olan adı Manisa olarak değiştirilen kent, Saruhan Beyliği’ nin merkezi haline getirilmesiyle ayrı bir önem kazanmıştır. Yaklaşık 90 yıl boyunca Gediz Havzasına egemen olan Saruhanoğulları’ nın Türklerin Batı Anadolu’ya yerleşmesinde büyük katkıları olmuştur.
1410 yılında Osmanlı yönetimine geçen Manisa, 1437-1595 tarihleri arasında Şehzadeler tarafından yönetilmiştir. Fatih Sultan Mehmet, babası II.Murat, Kanuni Sultan Süleyman, III.Murat ve III.Mehmet bunların arasındadır.

Osmanlıların Şehzade sancağı olan Manisa, tarihinin en görkemli dönemini Türk yönetiminde yaşamıştır. Şehzadeler yöreye birbirinden güzel eserler kazandırmıştır.

26 Mayıs 1919 tarihinde Yunan işgaline uğrayan Manisa, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ordumuz tarafından 8 Eylül 1922 tarihinde kurtarılmış ve Türkiye Cumhuriyeti yönetimindeki bugünkü seçkin yerini almıştır.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı yol tarifi