Kula Devlet Hastanesi haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Kula Devlet Hastanesi, 1955 yılında Kula Mensucat Fabrikası tarafından yaptırılan binanın, 1958 yılında Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle Kula Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Mevcut binanın; ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılayamaması ve hasta yoğunluğundaki sıkıntılar nedeniyle, 1988 yılında ilçemiz hayırseverlerinden Hacı Süleyman Gülsüm ve oğulları tarafından yaptırılan ek bina, yataklı servis ve poliklinik hizmetlerini dönemin koşullarına göre büyük ölçüde rahatlatmıştır.

Adres:

4 Eylül, Tabduk Emre Cad. No:28, 45170 Kula/Manisa

Telefon:

(0236) 816 65 20

Daha fazla göster

1997 yılında hayırsever Sayın Ahmet Özmen tarafından Hastanemiz mevcut binalarının ön tarafına bitişik şekilde, prefabrik acil servis binası yaptırılarak, Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. Takip eden 1998-1999 yıllarında Devlet-Vatandaş işbirliği ile Hastanemize ait binaların tüm iç kullanım alanlarının tadilat ve onarımları yapılarak Kula halkına daha kaliteli ve yeterli sağlık hizmetinin verilmesi sağlanmıştır.

Geçen yıllar içerisinde nüfusun artışı ve daha da önemlisi son yıllarda sağlıkta yeni yapılanmalar nedeniyle, servis ve polikliniklerimizin yetersiz kaldığı görülerek, hizmet binamızın ön ve arka tarafına ek binaların temeli atılmıştır. Hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ve hastane personelimizin banka maaş promosyonları ile 2007 yılı ortalarında ön taraftaki ek binamız hizmete girmiş, arka taraftaki ek binamızın kaba inşaatı bitirilmiştir. İl Özel İdaresinin katkılarıyla yapımı devam etmekte olan arka taraftaki ek binamızın 2008 yılı ortalarında hizmete açılması planlanmaktadır. Amacımız; yeni ek binamızın faaliyete geçmesiyle, poliklinik ve hasta odaları sayılarının artması, yeni doğumhane ve yoğun bakım ünitesinin kurulması ile beraber İlçemiz halkına en iyi şartlarda ve daha kaliteli hizmet vermektir.

Hastanemiz; 2735 m2 oturum alanına sahip olup, yönetimi ve personeliyle birlikte çağın gereklerine uygun hizmet anlayışı, vizyonu, misyonu ve politikalarıyla, kalite belgesi almaya aday, Kula halkına daha kaliteli ve yeterli sağlık hizmeti vermeyi amaçlayan bir kurumdur.

Kula Devlet Hastanesi yol tarifi