Kovanlık Tabiat Parkı haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Kovanlık Tabiat Parkı Cennetten bir köşe dedikleri yer olarak görülen bu eşsiz tabiat parkı sessizlikte aradığınız huzuru doğa ile iç içe geçireceğiniz etrafı seyrederek ilerlerken Marmaris’ten Datça yolu üzerinde 40. Km sonra göreceksiniz o muhteşem güzelliği. Yarımada gibi denize uzanmış bu cennet köşenin her iki tarafı da eşsiz kumsala ve denizine sahip.

Daha fazla göster

Burası aslında Muğla Valisi Özer Türk’ün 70 li yıllarda yaptırdığı bir tatil köyü. O yıllarda yapılmış birçok ev, villa, ve her türlü imkanların bulunduğu kamp alanları ile ziyaretçilerini bekliyor. Restaronlar, market (A101 ve Migrosjet), eczane, çocuk parkları gibi birçok olanaklara sahip.

Kovanlık Tabiat Parkı Plajları

Yemyeşil çam ormanlarıyla etrafı sarılmış bu cennet koyda mavi bayraklı plajları, müthiş kumsalı, berrak ve masmavi denizi ile bir tablo gibi duruyor. Sürat tekneleri ile su sporlarının yapıldığı koyda yabancı teknelerde demir atıyor.

Kamp alanları

Adresan, Çıralı, Fethiye, Kaş gibi cennet köşeler arasında burası bir başka. Kovanlık Kamp alanının güzelliği yazın yoğunluğundan belli oluyor. Çünkü Ocak, Şubat aylarında tüm rezervasyonlar doluyor. Yıllardır karavanını oradan kaldırmamış müptelaları var. Doğayı, huzuru sessizliği, denizi ve dostluğu burada keşfedenlerin vazgeçemeyeceği bir yer oluyor.

Datça Kovanlık Tabiat parkı Nerede ?

Muğla’ya 95 km. Datça’ya 30 km, Marmaris’e 40 km. Yol boyunca sağınızda yüksek ormanlar, solunuzda ara ara gözüken masmavi deniz. Ve yol üzerinde durup defalarca fotoğraf çekeceğiniz birçok nokta.

Datça Kovanlık Plajı

Kovanlık piknik alanının yanında yan tarafında bulunan Kovanlık plajı, doğal bir cennetten köşe. Doğasına ve denizinin güzelliğine diyecek bir şey yok. İncecik kumu, tertemiz mavi bayraklı denizi ile müthiş bir plaj. “Anlatamam görmeniz lazım” denir yaaa. O misal… işte.. Plaj il özel idare tarafından işletiliyor olması buranın ne kadar düzenli ve bakımlı olduğunu da gösteriyor. Tatil Sitesi ile yan yana olmasından dolayı sitenin imkanlarından da yararlana biliyorsunuz. Burada kimse kimseye bir şey demiyor. Sadece günlük cüzzi bir rakam ile bu imkanlardan yararlana bilirsiniz.

Kovanlık Tabiat Parkı iletişim bilgileri

Adres: Emecik, 48900 Datça/Muğla
Telefon: (0312) 207 50 00

Kovanlık Tabiat Parkı Google harita konumu