Kırkağaç haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Kırkağaç, Türkiye’nin Ege Bölgesi‘nde bulunan Manisa ilinin ilçelerinden biridir. Manisa’nın küçük ilçelerinden biridir. Nüfusu 44.000 civarındadır. Kendi adıyla anılan ova ve Yund Dağı eteklerinde kurulmuştur.

Kırkağaç’ın Tarihi

İlçe tarihine dair net bilgiler bulunmasa da çevrede yapılan kazılarda ilk yerleşimin Antik Yunan dönemindeki Mysialılara dayandığı öngörülmektedir. Beylikler döneminde Karesi Beyliği’ne bağlı olan ilçe daha sonra Osmanlı himayesine girmiştir.

Daha fazla göster

İlçe, Cumhuriyet’in ilanından sonra gerçekleştirilen Mübadele ile beraber Yunanistan’dan gelen mübadiller şehre yerleştirilmiştir. Özellikle Midilli, Drama’nın Pravişte kazasının Esirli, Paliohor, Dranova köyleri ile Selanik Avrethisar Paprat muhacirleri Kırkağaç’a iskan edilmiştir.

Kırkağaç’ın Coğrafyası

Kırkağaç, Manisa’nın kuzey batısında,İzmir-Bandırma demiryolu üzerindedir. Manisa’ya uzaklığı 79 km.’dir. Denizden yüksekliği 100 m’dir. Kuzeyinde Savaştepe ilçesi, güneyinde ve doğusunda Akhisar ilçesi,batısında Soma ilçesi ve Çamlıca Dağı (1100m),kuzey doğusunda 650 m. yüksekliğinde Musluk Dağları ve Siledik tepesi bulunur.

Kırkağaç’ın İklimi

İlçe Akdeniz ikliminin etkisi altındadır.Genel olarak ılımandır.Yazları sıcak ve kurak,kışları ılık ve yağışlı geçer.Ova kısımlarında havalar kışın ılık,yazın sıcak geçer.Dağlık kesimde kışlar biraz sert,karlı ve soğuk, yazlar daha serin gözlenmektedir..

Kırkağaç Nüfusu Kaçtır?

Kırkağaç nüfusu 2020 yılı sayımlarına göre 38.245 kişi yaşayan ilçenin kadın erkek oranlarında ise 19.198 erkek ve 19.047 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,20 erkek, %49,80 kadındır. …

Devamı »