Kamil Öz haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Kamil Öz
Kamil Öz Kimdir?

Gölmarmara belediye başkanı Kamil Öz Kimdir? 1967 yılında Akhisar’da doğdum; İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimimi Gölmarmara’da tamamlayıp ardından İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Tütün Eksperliği bölümünden mezun oldum. 1992 yılında Tekel ‘ de mühendis olarak iş hayatıma başladım.

Doğum Yeri:

Akhisar 1967

Eğitim:

İstanbul Üniversitesi

Partisi:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Daha fazla göster

Türkiye’nin muhtelif yerlerinde; Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Manisa‘da görev yaptım. Görevim süresince aile şirketinde ortak olarak ticaret hayatını sürdürdüm. Babamın rahatsızlığından dolayı 17 yıllık devlet memurluğumdan istifa ederek ticaret hayatıma atıldım. Gölmarmara ‘da ilk çırçır fabrikasını kurdum. İlk zeytin ticareti ve işletmeciliğini yaparak ilçemizdeki ekonomiye katkı sağladım ve 3 yıl Gölmarmara ‘da Kurumlar Vergisi şampiyonu oldum. Halen ÖZ Tarım Ürünleri Ltd. Şti. ortağı olup, bunun yanında enerji üretimi faaliyeti gösteren şirketlerim vardır ve çiftçilik yapmaktayım.

03 Şubat 2011’de Ak Parti İlçe Başkanlığına atandım. 09 Şubat 2012 tarihinde yapılan kongrede Ak Parti İlçe Başkanlığına seçildim.

2014 Mart ayında gerçekleşen Mahalli İdareler seçimlerinde Belediye Başkanı seçildim. 14 Kasım 2017 tarihinde Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanı olarak görev yaptım. Belediye Başkanlığım sürecinde Manisa’da 17 İlçe içerisinde ilk 500 kW GES’i (Güneş Enerjisi Sistemi) kuran belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Bunun yanı sıra merkez nüfusu 10 binin altı olan ilçemize, Türkiye’de bir ilk olarak doğal gaz gelmiştir. 10 milyon 426 bin kWh HES ( Hidroelektrik Santrali) çalışmalarına halen devam etmekteyiz. Yine Türkiye’de bir ilk olan 5.040 hektar Cazibeli Tarımsal Sulamayı ilçemize kazandırarak Belediyemiz bütçesine katkı sağladık.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı Ak Parti Gölmarmara Belediye Başkan adayı gösterilerek, yapılan seçimlerde ikinci kez halkımız tarafından Gölmarmara Belediye Başkanlığına layık görüldüm. Bunun yanı sıra 15 Nisan 2019 tarihinde Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekilliğine seçildim ve görevime devam etmekteyim.

Evli ve dört çocuk babasıyım.