Gündoğdu Meydanı haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Gündoğdu Meydanı, ülkemizin metropol şehirlerinden biri olan İzmir’in ünlü meydanlarından biridir. Burası yıl içerisinden birbirinden çeşitli konser, miting ve kutlama gibi organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Meydan İzmir’in turistik semtlerinden Alsancak’ta yer almakta olup, Konak Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı ile birlikte şehrin en önemli ilk üç meydanı arasında sayılmaktadır.

Bulunduğu yer:

Cumhuriyet Myd.

Adres:

Alsancak, 35220 Konak/İzmir

Sahibi:

İzmir

Daha fazla göster

Gündoğdu Meydanı 1999 yılında İzmir Büyük Şehir Belediyesi tarafından deniz doldurma çalışması ile yaptırılmış ve yapıldığı günden bu ya çok çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapmıştır. Konak-Alsancak’ın Atatürk Caddesi’nde yer alan meydana 2003 yılında bir de heykel yaptırılmıştır. Klasik heykellerinin aksine alışılmışın dışında olmasıyla dikkat çeken heykelin ismi Cumhuriyet Ağacı’dır. Yapımı heykeltıraş Ferit Özşen’e aittir.

Gündoğdu Meydanı düzenlenen eğlenceleri, merkezi konumu ve muhteşem deniz manzarası ile yılın her dönemi hem şehirde yaşayanlar hem de turistler tarafından ilgi görmekte bu nedenle sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Gündoğdu Meydanı Google harita konumu