Emine Erdoğan haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan kimdir? (evlilik öncesi soyadı Gülbaran; d. 16 Şubat 1955, İstanbul), 12. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi.

Doğum tarihi:

16 Şubat 1955 (66 yıl yaşında), Siirt

Eğitim:

Zeynep Kamil İlkokulu (1966)

Eşi:

Recep Tayyip Erdoğan (e. 1978)

Torunları:

Emine Mahinur Albayrak, Ahmet Akif Albayrak

Çocukları:

Sümeyye Erdoğan, Ahmet Burak Erdoğan, Esra Erdoğan, Bilal Erdoğan

Kardeşleri:

Hasan Gülbaran, Ali Gülbaran, Eyüp Gülbaran, Hüseyin Gülbaran

Daha fazla göster

Hayatı
Aslen Siirtli olan Hayriye ve Cemal Gülbaran’ın kızıdır. Dedesi Hamdi Ali Gülbaran, Siirt’ten İstanbul’a göçmüş, Fatih’e yerleşmişti. Eğitimine Zeynep Kamil İlkokulu’nda başladı, daha sonra Mithatpaşa Akşam Sanat Okulu’na devam etti ancak buradan mezun olmadı. Emine Erdoğan, gençlik yıllarında aktif bir biçimde sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. Ayrıca ‘İdealist Kadınlar Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Emine Erdoğan “İdealist Kadınlar Birliği”‘ne katıldı. Buradaki bir konferans çalışması esnasında Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştı ve 4 Temmuz 1978 tarihinde evlendiler. Çiftin Ahmet Burak, Necmettin Bilal, Esra ve Sümeyye adlarında dört çocuğu bulunmaktadır.

Gönüllülük bilincini arttırmak üzere hazırlanan ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ projesini himaye eden Emine Erdoğan, çocuk istismarına karşı; “7 çok geç” gibi erken çocukluk eğitiminin önemini vurgulayan çeşitli kampanyalara da destek vermiştir.