Ege Turistik İşletmeler Ve Konaklamalar Birliği haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK),1958 yılında Ege Turistik Otelciler Derneği olarak kurulmuştur.

Türkiye’nin ilk otelciler derneğidir. Dernekler Kanunu’na göre 1984 yılında yapılan tüzük değişikliğiyle adı Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Derneği olarak değiştirilmiştir.

Adres:

Ankara Caddesi Bayraklı Tower K:3, D:4, 35535 Bayraklı/İzmir

Telefon:

(0232) 489 47 77

Daha fazla göster

Birliğimiz, 5253 sayılı Dernekler Kanunu’na uygun olarak faaliyette bulunmaktadır. Bir dönem çalışmalarını TÜROB üyesi olarak sürdüren ETİK, 2004 yılından bu yana TÜROFED üyesi olarak faaliyet göstermektedir.

Birliğimizin Kapsadığı Bölgeler
Birliğimizin faaliyet alanı Ege Bölgesi’ni kapsamakla birlikte, çalışmalarını bu bölgelerde sürdürmektedir.

Birliğimizin Amacı: Birliğin faaliyet gösterdiği illerdeki tüm turistik işletme ve konaklamaların koordineli olarak bilgi ve tecrübelerinin aktarması yapılarak çalışmalarını düzenli bir şekilde sürdürmesine yardımcı olmak, böylece ülke turizmini geliştirmektir.

Vizyonumuz
Ülkemiz ve bölgemizin dünya turizm pazarındaki rekabet gücünün arttırılması ve sektörde kalitenin ölçüsünün uluslararası düzeyinde ötesine taşınarak dünyada lider konuma gelmesinin yap taşlarını oluşturmaktadır.

Misyonumuz
Sektöründe gelişmesine yönelik çalışmaların belirlenmesi ve geliştirilmesidir. Sektörde fayda sağlayacak her başlıkta; sürdürülebilir turizm kavramının gerekliliklerini gözeterek, çalışmaları planlamak ve uygulamaktır.

Birlik aynı zamanda, kalite ve standdizasyonun geliştirilmesinde etkin rol alarak, turizmin sağladığı olumlu faydaların sektör, bölge ve ülkesel gelişimine katkıda bulunmasına yönelik de misyona sahiptir.

Ege Turistik İşletmeler Ve Konaklamalar Birliği Yol tarifi