Denizli Devlet Hastanesi haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Denizli Devlet Hastanesi 1955 yılında mevcut Memleket Hastanesi, Devlet Hastanesi haline çevrilmiştir. Yönetimi Özel İdare ve Belediye bütçelerinden ayrılıp, genel bütçeye devredilmiş, ayrıca Hastanenin yatak kapasitesi 250’ye ulaşmıştır.

Daha fazla göster

Bu haliyle Devlet hastanesinin, Dahiliye, Bakteriyoloji, Göz, Genel Cerrahi, KBB, Çocuk, Röntgen olmak üzere 7 adet servisi mevcuttu. 14 uzman, 1 pratisyen başhekim yardımcısı, 3 hemşire, 14 hemşire yardımcısı, 9 hizmetli, 1 döner sermaye uzmanı, 1 veznedar görevli bulunuyordu. Halen kullanılmakta olan hastanenin inşaatı, merhum Adnan Menderes’in başbakanlığı döneminde, Belediye Başkanı Turhan Bahadır’ın gayretleriyle, istimlak çalışmalarının tamamlanması sonucu 1950 yılında başlatılmıştır.

İnşaatın temeli 1950 yılında Adnan Menderes tarafından atılmış, fakat açılışı, ancak 1972 yılında dönemin Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Kemal Demir tarafından gerçekleştirilebilmiştir. İnşaat 200 yataklı planlandığı halde ne yazık ki, aynı binaya 400 yatak yerleştirilmiştir. 1983 yılında Kadın Doğum Binası 125 yataklı olarak ilave edilmiş ayrıca Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi kliniği devreye girmiştir.

Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 7 kat olarak planlanan “Yeni Bina” inşaatı 1988 yılında başlamış, 1993 yılında bodrum ve zemin katında röntgen, hemodiyaliz ve diş ünitesi olarak hizmete girmiştir. “Yeni Binanın tamamlanarak son halini alması ve 5 katıyla beraber hizmete girmesi ancak 2000 yılında mümkün olabilmiştir. Şu anda Kalp Merkezi adıyla hizmet gören pembe binanın inşaatına 2004 temmuz ayında başlamış, 2006 temmuz ayında bitirilmiştir. Tamamına yakını hayırseverlerin eseridir.

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri sonucu Denizli SSK Bölge Hastanesinin binaları, Denizli Devlet hastanesine 2005 yılında devredilmiştir. Buradaki poliklinikler restore edilerek yeniden hizmete sokulmuştur.( Ağustos 2006) Buradaki “ana bina” ve Pamukkale Üniversitesi’nden devralınan “Yüksek okul” binası da gerekli tadilatlar yapılıp, 2007 yılından sonra, Denizli Devlet Hastanesinin binaları olarak hizmete girmiştir.

Denizli Devlet Hastanesi İletişim bilgileri

Adres: Sırakapılar, Selçuk Cd., 20100 Merkezefendi/Denizli
Telefon: (0258) 263 93 11

Denizli Devlet Hastanesi Google harita konumu