Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet HastanesiÇivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi 1965-1966 yıllarında İlçe Halk Eğitime ait, şu anda Cumhuriyet Parkı’nın bulunduğu yerde Sağlık Merkezi olarak hizmete başlamıştır.

Yeni devlet hastanesi yapımı için sağlık merkezi doktorları ve Çivril halkının ileri gelenleri büyük çabalar sarf etmiş olup, 1970’li yıllarda uzun yer tartışmaları sonucu vatandaşların bağışlamış olduğu arsaya yapılmasına karar verilmiştir. Yine vatandaşların maddi manevi yardımları ile bina temeli atılarak yapımına başlanmıştır.

Adres:

Yukarı, Sağlık Cd. No:25, 20650 Çivril/Denizli

Telefon:

(0258) 713 10 22

Daha fazla göster

Ekonomik zorluklar nedeni ile atılan A bloğun temeli ancak 1977 yılında tamamlanabilmiştir. 1 doktor, 1 diş tabibi, 1 eczacı, 10 ebe- hemşire olmak üzere toplam 23 personelle hizmete girmiştir.

1981 yılının ikinci yarısında yine eksiklere rağmen sağlık merkezi devlet hastanemizin şu anda bulunduğu yere taşınarak Çivril Devlet Hastanesi olarak 50 yatak kapasitesi ile tescillenmiş ve hizmete başlamıştır. Daha sonraları ihtiyaç duydukça, devletin de desteği ile B, C ve D bloklar yapılmış, 1996 yılında mevcut yatak sayısı 85’e çıkarılmış ve Bakanlıkça onaylanmıştır.

1998 yılına kadar yeterli gibi görünen devlet hastanesi kapalı alanı; yeni sağlık personeli atanması ve yeni yerlere ihtiyaç duyulması ile birlikte o dönemin idari yönetimi ve ilçemiz hayırsever iş adamları sayın Kadir KAMEROĞLU ve sayın İsmail ÖZCAN ile temasa geçilerek gerekli yardım sözü almış ve bunu üzerine 2000 yılında ek bina yapılmıştır.     Bu ek binaya hemodiyaliz ünitesi de dahil edilip, hizmete sunulmuştur.

Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi Yol tarifi