Cemil Tugay haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Karşıyaka Belediye başkanı Cemil Tugay Kimdir? 1967 yılında öğretmen babasının doğu görevi yaptığı Van’da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul ve lise bölümlerinde tamamlamıştır. Yükseköğrenimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamıştır.

Doğum Tarihi

1967 Van

Eğitim

Ege Üniversitesi

Partisi:

Cumhuriyet Halk Partisi

Daha fazla göster

Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptıktan sonra 1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaparak 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluk görevine gelmiştir. 1997 yılında ihtisas yaptığı sırada ABD’de bulunan Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırmacı doktor olarak görev yapmıştır.

Uzman olduktan sonra çeşitli hastanelerde görev yapan Tugay, daha sonra kendi muayenehanesini açtı ve başkanlık dönemine kadar da burada faaliyetlerine devam etti.

Siyaset Ve Sivil Toplum Kuruluşu Geçmişi
2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu.
2011 yılında CHP İzmir il BYKP sağlık komisyon üyesi olarak parti çalışmalarına katıldı.

2012-2016 yılları arasında, İzmir Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyon Başkanlığı, Türk Tabipler Birliği Özel Hekimlik Kolu yürütme kurulu üyeliği ve 2 dönem TTB Kol Başkanlığını yürüttü.

2013-2014 yıllarında CHP İzmir İl Ar-ge Kurulu üyeliği ve ardından başkanlığını yaptı.

2014 yılında Karşıyaka Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi ve 1 yıl süreyle Kent Konseyi’nde çalıştı.

2015 yılında Genel Merkez atamasıyla CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu’nda önce Bilişim Sorumlusu, daha sonra seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı yaptı.

2016 yılında önce, Karşıyaka İnönü Mahallesi delegesi, daha sonra ilçe kongresinde seçilerek CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu’nda, STK ve Meslek Odalarından sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

2016 yılında Türk Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve 1 yıl boyunca bu görevde bulundu.

2017-2018 yıllarında Ege Bölgesi Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve görev yaptı.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Karşıyaka Belediye Başkanı olarak seçilen Cemil Tugay, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Tugay, evli ve üç çocuk babasıdır.