Bozyaka Eğitim Ve Araştırma Hastanesi haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Bozyaka Eğitim Ve Araştırma Hastanesi 1958 yılında 400 kadro yatağı ile bugünkü Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinin eski binasında SSK Buca Hastanesi adi ile hizmete girmiştir. 1983 yılında Eğitim Hastanesi vasfını almıştır. 1995 yılında tüm personel ve donanımı ile birlikte Boz yaka semtinde yeni inşa edilmiş olan binasına SSK İzmir Eğitim Hastanesi adi ile taşınmıştır. 5283 sayılı yasa uyarınca, Sağlık Bakanlığına bağlanmamız üzerine, 19.02.2005 tarihi itibari ile Sağlık Bakanlığı İzmir Eğitim Ve Araştırma Hastanesi adını almıştır. S.B Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 12.08.2008 tarih 30784 sayılı onayı ile diğer hastanelerle isim karışıklığını önlemek üzere de İzmir Boz yaka Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak ismi değişmiştir .

Adres:

Bahar, Saim Çıkrıkçı Cd. No:59, 35170 Karabağlar/İzmir

Telefon:

(0232) 250 50 50

Daha fazla göster

Hastanemiz 35.356 m²arsa alanı üzerinde 55.000 m² kapalı alana sahip 8 bloktan oluşmaktadır .

30 adet tek kişilik (23 tane duşlu wc li)
58 adet iki kişilik (9 tane duşlu wc li)
128 adet 3 kişilik oda
4 adet 4 kişilik oda ve
6-8-10 kişilik birer odasıyla

Toplamda 570 hasta yatağı bulunan hastanemizde hasta başına 96,5 m² kapalı alan düşmektedir. Bunlara ek olarak, 23 adet Acil gözlem yatağı, 14 adet Hemodiyaliz gözlem yatağı bulunmaktadır. Hastanemizde toplam 30 klinik bulunmaktadır. Bunların 13 si hizmet kliniği, 17’si eğitim kliniği statüsünde olup uzmanlık eğitimi vermektedir.

Bozyaka Eğitim Ve Araştırma Hastanesi randevu alma

Hastanemizin internet sitesi http://bozyakaeah.saglik.gov.tr/ aracılığıyla MHRS’ den (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) randevu alabilir, dilek – öneri ve görüşlerinizi iletebilir, sonuçlarınıza da yine bu siteden ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Geçmiş Olsun bölümünden yararlanarak kliniklerimizde tedavi görmekte olan hastalarınıza ‘geçmiş olsun’ dileklerinizi bildirebilirsiniz.

a.http://bozyakaeah.saglik.gov.tr/ internet adresinden ya da 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak randevu alabilirsiniz. Randevu saatinden 15 dakika önce poliklinik kaydınızı yaptırarak randevu saatinde ilgili poliklinikte muayene olabilirsiniz.

b. İnternet başvurusu için http://bozyakaeah.saglik.gov.tr/ adresinden giriş yaparak MHRS 182 randevu butonuna tıklayınız.

c. Görünen ekranda TC KİMLİK NUMARANIZI ve PAROLANIZI doldurarak sıra alabilirsiniz.

d. Merkezi Hastane Randevu Sisteminden randevu alabilmek için 182 numaralı telefonu arayarak randevu tarihinizi ve muayene olmak istediğiniz hekimi belirleyebilirsiniz.

e. Ayrıca hastanemiz danışma yönlendirme birimlerinden ve MHRS randevu merkezinden de bir sonraki muayeneniz için randevu alabilirsiniz.

Bozyaka Eğitim Ve Araştırma Hastanesi hasta ziyaret saatleri ve Refakatçi

Ziyaretler her gün 12:00 ve 14:30 saatleri arasındadır. Diğer saatlerde ziyaret kesinlikle yasaktır. 12 yaşından küçük çocuklar ziyaretçi olarak kabul edilemez. Hastalara dışarıdan yiyecek , içecek ve çiçek getirilmemelidir. Ziyaretçiler , hastaya ve başka hastalara ait eşyaları kullanmamalı ve hasta yataklarına oturmamalıdırlar . Hastanın yanında refakatçi kalmasının uygunluğu servis şefi ya da yardımcıları belirler . Refakatçiler kurumun vereceği kimlik kartını yanında taşımak zorundadır. Refakatçiler zorunluluk halleri dışında vizit saatlerinde hasta odalarını boşaltırlar . Refakatçi değişiminde hastane görevlileri bilgilendirmek zorundadır. Telefon görüşmeleri çok acil haller dışında saat 21:00’ dan sonra yapılmamalıdır.

Bunların haricinde servislere çıkabilme izni olanlar; Randevulu (operasyon, kontrol, takip vb.) hastalar, polikliniklerden veya acil servislere yönlendirilmiş hastalar, refakatçi kartları olanlar, hastane çalışanlarının ziyaretçileridir.

Yoğun bakım ünitelerine de ziyaret yoktur. Ancak doktorlarımızdan hasta ile ilgili bilgi alınabilir. Yoğun bakım ünitelerinde yoğun bakımın özelliğine göre yoğun bakımdan görevli hekimlerin belirlediği saatlerde hasta yakınlarına bilgilendirme yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır.

Nöroloji ve Anestezi yoğun bakımlarda yatan hastalar 15:00 – 16:00 saatleri arasından monitörden hasta yakınlarına izletilmelidir.

Hasta yanında refakatçi gerekiyorsa doktoru tarafından belirlenir. 18 yaşından büyük bir kişi refakatçi olarak kalabilir. Refakatçiler kurumun vereceği kimlik kartını taşımak ve sorulduğunda göstermek mecburiyetindedir. Refakatçi değişimleri 08:00 -17:00 saatleri arasında yapılır. Refakatçiler doktor ve hemşirelerin direktifleri doğrultusunda hastalarına bakmakla ve kurum disiplinine uymakla yükümlüdürler. Aksi takdirde refakatleri iptal edilir. Hasta viziteleri (kliniklere göre değişim göstermekle beraber) sabah 08:00–11:00, öğleden sonra 15:00–16:00 saatleri arasındadır. Bu saatlerde refakatçiler klinik hemşiresinin direktifleri doğrultusunda hasta odalarından çıkartılabilirler.

Bozyaka Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Adres Bilgileri

saim çıkrıkçı caddesi numara 59 – İZMİR 35360

Bozyaka Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Google Maps yeri