Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Bornova İlçe Emniyet MüdürlüğüBornova İlçe Emniyet Müdürlüğü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Görevleri

Teşkilat olarak amacımız; bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve toplumun düzen içerisinde yaşamını sürdürmesi için hukuk ilkeleri içerisinde güvenlik hizmeti sunmaktır.

Adres:

Kazımdirik, 194. Sk. No:7, 35100 Bornova/İzmir

Telefon:

(0232) 388 03 17

Daha fazla göster


Polis Teşkilatının görev ve sorumlulukları yasalarla belirlenmiş olup, yetkilerini temel olarak 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu, 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’ndan ve görev veren diğer mevzuattan almaktadır. Polis Teşkilatının görevini düzenleyen 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun 1. Maddesi “Polis, asayişi amme, şahıs, tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korur. Halkın ırz, can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatini temin eder. Yardım isteyenlerle yardıma muhtaç olan çocuk, alil ve acizlere muavenet eder. Kanun, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ve ilgili mevzuatın kendisine verdiği vazifeleri yapar.” şeklinde düzenlenmiştir.

Yine aynı kanunun 2. Maddesi;
Polisin Genel Emniyetle ilgili görevleri iki kısımdır:
A) Kanunlara, Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine, Yönetmeliklere, Hükümet Emirlerine ve Kamu Düzenine uygun olmayan hareketlerin işlenmesinden önce bu kanun hükümleri dairesinde önünü almak,
B) İşlenmiş olan bir suç hakkında Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu ile diğer kanunlarda yazılı görevleri yapmak şeklinde düzenlenmiş olup; polisin görevleri adli ve idari olmak üzere iki kısma ayrılmıştır.

Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü yol tarifi