Bekir Pakdemirli haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kimdir? (10 Kasım 1973, İzmir, Türkiye), Türk Ekonomist. 10 Temmuz 2018’den beri Tarım ve Orman Bakanı olarak görev almaktadır.

Doğum tarihi: 10 Kasım 1973 (47 yıl yaşında), İzmir
Eşi: Ahu Pakdemirli
Kardeşleri: Mehmet Pakdemirli, Betül Pakdemirli, Emre Pakdemirli, Ayşe Pakdemirli Anlatıcı
Eğitim: Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi,
Ebeveynleri: Ekrem Pakdemirli, Nuran Pakdemirli
Çocukları: Emir Pakdemirli, Burak Pakdemirli

Daha fazla göster

İlk yılları ve eğitimi

TBMM’de Manisa milletvekili olarak 4 dönem görev alan Ekrem Pakdemirli’nin oğludur.[1] Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde tamamladıktan sonra Başkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans, Celal Bayar Üniversitesi’nde İktisat Doktora çalışmalarını tamamladı.

Kariyeri

Çalışma hayatı boyunca gıda, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yapan Pakdemirli, çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulundu ve bir kısmının yöneticiliğini yaptı. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşunda yer alan bir seramik firması ile halka açık bir gıda firmasının Genel Müdürlük ve çok uluslu bir şirket olan McCain Foods şirketinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Günümüzde Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Albaraka Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği’ni sürdürmekte, aynı zamanda McCain Foods şirketi ile danışmanlık ilişkileri devam etmektedir. Sosyal sorumluluk hassasiyetiyle Tarkem – Tarihi Kemeraltı A.Ş ve Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyesi ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği üyesidir. Evli ve üç çocuk babası olan Bekir Pakdemirli amatör telsizci, deniz kaptanı ve pilottur. Ege TV’de haftalık ekonomi programı yapmaktadır.

Siyasi kariyeri

10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirildi. Bekir Pakdemirli evli ve iki çocuk babasıdır.