Bahattin Gümüş haberler. Son Dakika haber başlıkları ve gelişmeler

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş kimdir? 1972 yılında Muğla’nın Esençay köyünde doğdu. İlköğrenimini doğduğu köyde alan Gümüş, orta öğrenimini Muğla Merkez Ortaokulu, lise öğrenimini ise Turgut Reis Lisesi’nde yatılı olarak tamamladı. Akdeniz Üniversitesi Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita ve Kadastro programını bitiren Gümüş, daha sonra Selçuk Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Harita ve Kadastro Mühendisliği’nden mezun oldu. Gümüş, Yüksek Lisansını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Daha fazla göster

Harita ve Kadastro Mühendisi 2000 – 2014 yılları arasında kendi kurduğu şirketinde çalıştı. Gençlik yıllarından bu yana aktif siyasetin içinde olan Bahattin Gümüş, 2004 yılında CHP ilçe yöneticiliği, 2007 yılında CHP ilçe sekreterliği görevlerinde bulundu. 2009 yılında ilçe başkanlığına atanan Gümüş, 2009 ve 2011 yıllarında ilçe başkanlığı görevinde bulundu. Sosyal demokrat oyların Muğla ilinde yükselmesi için ekibi ile birlikte ciddi çalışmalar yapan 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olduğu Menteşe Belediye Başkanlığına seçildi.

Sivil toplum kuruluşlarına önem veren Gümüş, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Muğla Temsilciliğinde görev aldı. Muğla’yı temsilen kurultay delegelikleri yaptı.

2014 yılından bu yana “Menteşe’yi Birlikte Yöneteceğiz” sloganıyla Muğla’nın Merkez İlçesi Menteşe’nin Belediye Başkanı seçilen Bahattin Gümüş, 2019 yılında yapılan yerel seçimi de kazanarak Menteşe Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir. Bahattin Gümüş, evli ve bir kız çocuk babasıdır.