Denizli'de kadınlara yönelik "aşçı çıraklığı" kursu açıldı. ( Anadolu Ajansı )

Denizli’de kadınlara yönelik “aşçı çıraklığı” kursu açıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi ortaklığıyla açtıkları aşçı çıraklığı kursuyla kadınların istihdam edilmesine destek olduklarını belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Zolan, “Yerinde Öğreniyoruz” projesi kapsamında Fatih Sosyal Etkinlik Merkezinde kurulan mutfakta “aşçı çıraklığı” eğitimi alan kadınları ziyaret etti, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zolan, verilen kurstan kadınların oldukça memnun olduğunu, kadınlara bu kurslarla istihdam noktasında önemli bir destek verdiklerini belirtti.

Zolan, şunları kaydetti:

“Uzmanlar eşliğinde verilen eğitimimizin ilk etabını tamamlamak üzereyiz. Bundan sonra kursumuz peyderpey devam edecek. İnşallah birçok hanımefendi burada hem sanayi tipi mutfakta çalışma bilgisine ve tekniğine sahip olacak hem de yöresel ve genel yemeklerin yapım aşamalarını öğrenerek daha donanımlı hale gelecek.”

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi ortaklığıyla Pamukkale Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitime katılan kadınlara kurs boyunca İŞKUR tarafından günlük 40 lira verildiği, ilk kursiyerlerin 10 Mart’ta mezun olarak sertifikalarını alacağı ifade edildi. Kaynak (AA)

Ayrıca Kontrol Et

Yaz okulu seçerken nelere dikkat edilmeli?

Yaz okulu seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çocuğun bedensel, ruhsal ve sosyal gelişiminde sosyalleşmenin çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Uzman Klinik Psikolog …